Waterafstotende verf voor badkamer of keuken

Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, zal het verven van de badkamer een speciale aanpak nodig hebben. Zo is er een vochtbestendige en waterafstotende verf nodig die ook wel watervaste verf genoemd wordt.

Waterafstotende verf badkamer

In een badkamer heb je snel kans op schimmel en bladderende verf doordat het relatief vochtig is in deze, veelal kleine, ruimte. Door een badkamer te schilderen met badkamerverf blijft het schilderwerk mooi, fris en schimmelvrij. Schimmel ontstaat als vocht zich ophoopt en op plekken waar het lekker warm is. De badkamer is een plek waar deze omstandigheden allemaal aanwezig zijn. Doordat ‘gewone’ muurverf vocht opneemt is het belangrijk om een waterdichte verf te kiezen in de badkamer en zo schimmel groeiplekken tot een minimum te beperken.

Uiteraard blijft ventileren belangrijk om er zeker van te zijn dat je geen schimmels in je badkamer krijgt. Toch helpt waterbestendige verf in de badkamer zeker mee om schimmelvorming te voorkomen. Bij het schilderen met watervaste verf in de badkamer is het verstandig om ook een waterdichte primer voor de badkamer te gebruiken. Het toilet is vaak ook een vochtige ruimte en om de hierboven genoemde redenen raden we ook waterafstotende verf in het toilet aan

Waterafstotende verf keuken

Wat voor waterdichte verf in de badkamer geldt, is ook voor de keuken van toepassing. Nu het helemaal hip is om een keuken zonder tegeltjes te nemen neemt de vraag naar keukenverf toe. Hier gebruik je natuurlijk het liefst een waterafstotende muurverf voor omdat deze naast water ook vuil afstoot. Zo kun je vol passie gaan koken. Er zijn diverse soorten waterafstotende verf verkrijgbaar waaronder  Sigma Sigmaresist Fungi Matt - Schimmelbestendige Muurverf, Sigma Pearl Clean Matt of Sikkens Alpha Rezisto Mat. Deze muurverven zijn waterafstotend en ontzettend goed schoon te maken. Je kan er ook voor kiezen om een ander muurverf te kiezen en deze af te werken met een blanke lak speciaal voor op muren, zoals Trae-lyx Naturel Finish of Trae-Lyx Naturel Finish 2K - Ultra Mat.

Waterafstotende verf voor buiten - buitenmuur

Voor het schilderen van buitenmuren is het eigenlijk het allerbelangrijkste dat je gaat voor  een goede kwaliteit en duurzaamheid. In ons blog over het schilderen van een buitenmuur lees je alles over waterafstotende verf voor buiten. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw buitenmuur er weer jarenlang tegenaan kan.

Verftips voor het aanbrengen van waterafstotende verf

 • Bereid je ondergrond goed voor
 • Gebruik een telescoopsteel voor plafonds, dat scheelt een hoop klimwerk.
 • Voorkom zoveel mogelijk tocht, hierdoor droogt de verf sneller dan je eigenlijk wilt.
 • Kies voor verf voor vochtige ruimtes en investeer in goed materiaal
 • Voorkom banen en strepen door de waterbestendige verf nat-in-nat te schilderen en de muur in één keer te schilderen. Pauzeren kan later.

Laat de waterproof verf volledig doorharden zodat de eigenschappen van de vochtbestendige verf op zijn best zijn.  

 1. Sikkens Alpha Humitex SF - Muurverf Kleur
  Sikkens Alpha Humitex SF - Muurverf Kleur
  Vanaf Normale prijs
 2. Aanbieding xxx
  Sigma Sigmapearl Clean Matt - Muurverf
  Sigma Sigmapearl Clean Matt - Muurverf
  Vanaf Normale prijs
 3. Wijzonol Muurverf Badkamer
  Wijzonol Muurverf Badkamer
  Vanaf Normale prijs
 4. Alabastine Muurverf 2-in-1 Badkamer en Keuken
  Alabastine Muurverf 2-in-1 Badkamer en Keuken
  Vanaf Normale prijs
 1. Sikkens Alpha Rezisto Mat - Muurverf
  Sikkens Alpha Rezisto Mat - Muurverf
  Vanaf Normale prijs
 2. Bison Schimmelvreter Spray - 500 ml
  Bison Schimmelvreter Spray - 500 ml
  Kortingsprijs Normale prijs
 3. Alabastine Muurverf 2-in-1 Badkamer en Keuken
  Alabastine Muurverf 2-in-1 Badkamer en Keuken
  Vanaf Normale prijs
 4. Trae-Lyx Naturel Finish 2K - Ultra Mat
  Trae-Lyx Naturel Finish 2K - Ultra Mat
  Vanaf Normale prijs

Lees ook: