Taupe muurverf: Een veelzijdige pasteltint

Taupe muurverf zie je de laatste tijd steeds vaker op de muur. Taupe is een combinatie van bruin en grijs. Per variant kan het verschillen of bruin of grijs meer de nadruk krijgt. Zo is er bijvoorbeeld grijs taupe muurverf, maar ook een licht taupe muurverf behoort tot de mogelijkheden. Zelfs taupe muurverf waarbij roze de nadruk krijgt, is verkrijgbaar. Alhoewel we taupe muurverf al wel eens besproken hebben, is deze tint bijzonder genoeg dat we er een hele kleurenblog aan willen wijden. In deze blog vertellen we je alles over taupe verf. Hierbij gaan we dieper in op de verschillende varianten van de taupe kleur voor muurverf, met welke kleuren je taupe muurverf kunt combineren, welke producten in deze tint verkrijgbaar zijn en nog veel meer.

Taupe kleur RAL en meer

Is binnen het RAL coderingssysteem taupe te vinden? Er zijn geen specifieke RAL taupe kleuren. Er is dus geen RAL kleur met taupe als naam. Wel zijn er binnen de RAL Classic collectie een aantal tinten te vinden die sterk aan muurverf met een taupe kleur doen denken. Een goed voorbeeld hiervan is RAL 1019 grijsbeige. Daarnaast wordt RAL 7032 kiezelgrijs vaak met taupe vergeleken. Deze tint doet ons denken aan taupe grijs muurverf. Als je op zoek bent naar muurverf kleuren met een taupe uitstraling, dan zijn dit goede alternatieven.

Je kunt ook kiezen voor Histor taupe muurverf. Dit verfmerk heeft meerdere varianten van taupe binnen hun Alle Kleuren kleurcollectie. Goede voorbeelden hiervan zijn Taupe Tapestry (PPG1072 4) en Pale Taupe (PPG1073 3). Deze laatste variant is een goed voorbeeld van een licht taupe kleur op de muur. Andere taupe muurverf voorbeelden zijn te vinden binnen het kleuraanbod van Painting the Past. Je kunt kiezen voor een samplepotje taupe muurverf of een samplepotje taupe krijtverf. Daarnaast zijn er binnen de Flexa Pure kleurenwaaier meerdere varianten taupe te ontdekken. Goede voorbeelden hiervan zijn Real Taupe, Full Taupe, Lush Taupe en Mild Taupe. Deze laatste tint is een goed voorbeeld van een meer taupe roze muurverf kleur. Lush Taupe is daarentegen meer een donker taupe muurverf kleur.

Urban Taupe van Flexa

Eén van de meest bekende varianten van taupe muurverf die we uit willen lichten is Flexa Urban Taupe. Er zijn meerdere Flexa taupe kleuren, maar dit is de populairste van dit moment. Dat is niet zonder reden. Urban Taupe is een muurverf kleur die licht taupe is qua tint. Deze tint kun je toepassen binnen ieder soort interieur. Ook is deze kleur geschikt voor diverse vertrekken binnen je woning, waaronder Urban Taupe voor je woonkamer. Een voordeel van deze kleur is dat je Urban Taupe kunt combineren met diverse andere tinten. Zo zijn wij fan van de combinatie Urban Taupe en oud roze. Ook voor Urban Taupe muurverf kun je terecht bij Verfwinkel.nl.

Taupe muurverf combineren met andere kleuren

Een fijne bijkomstigheid van taupe muurverf is dat je deze kleur uitstekend kunt combineren met andere tinten. Zo gaan muurverf taupe en roze goed samen. Vooral een soft taupe muurverf en oud roze vormen een gouden combinatie. Je kunt taupe muurverf ook combineren met koelere varianten van blauw en groen. Taupe versterkt deze tinten. Combineer je taupe verf met aardekleuren, dan wordt de inherente warmte van taupe versterkt. Dit is een interessante optie als je een meer rustgevende sfeer binnen een vertrek wilt creëren. Omdat er meerdere varianten van taupe zijn, zijn er vele combinaties mogelijk met andere kleuren. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek zelf de gaafste combinaties.

Binnen welke ruimtes pas je taupe muurverf toe?

Door zijn veelzijdigheid kun je muurverf met een taupe kleur overal toepassen binnen je woning. Een populaire keuze is om taupe muurverf in de woonkamer toe te passen. Door de warmte van deze tint is het een rustgevende kleur. Dit soort ontspannende kleuren toveren de woonkamer om tot een plek waar je tot rust komt na een lange dag. Maar ook voor de slaapkamer is taupe geschikt. Wederom zijn het de rustgevende elementen van deze tint die ervoor zorgen dat deze kleur zo perfect is voor deze ruimte. Ook voor de hal is taupe muurverf geschikt. Dat is nog eens een warm welkom.

Welke taupe muurverf producten zijn er?

Er zijn meerdere muurverf producten die je in een taupe variant kunt laten mengen. Wij maken hierbij gebruik van kleurenpasta’s van een hoge kwaliteit, zodat je zeker weet dat de taupe kleur optimaal uit de verf komt. Omdat Flexa meerdere varianten van taupe binnen hun kleurencollecties heeft, waaronder Urban Taupe, zijn er ook meerdere producten van dit merk die je van een taupe tint kunt laten voorzien. Goede voorbeelden hiervan zijn Flexa Creations Muurverf – Extra Mat en Flexa Creations Muurverf – Zijdemat.

Ook andere merken hebben producten die in een taupe kleur gemengd kunnen worden. Zo heeft ook Histor zijn eigen taupe kleuren. Producten die je in deze tinten kunt laten mengen zijn onder meer deze Histor Perfect Finish Muurverf – Mat en deze Histor MY Color Muurverf – Extra Mat. Muurverven van andere merken die je van een taupe tint kunt laten voorzien zijn onder meer deze Sigma Sigmapearl Clean Matt en deze Sigma Alpha Rezisto Easy Clean. Ontdekken welke verfproducten je nog meer van een taupe kleur kunt laten voorzien? Neem gerust een kijkje binnen ons online aanbod en ontdek zelf de mogelijkheden.

 1. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  231 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  Flexa Creations Muurverf - Extra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  93 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  44 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: