Tuinmuur schilderen? Wij vertellen hoe het moet

Een tuinmuur schilderen verschilt weinig van een ander soort buitenmuur schilderen. Het verven van een buitenmuur is een uitmuntende manier om een dergelijk muurtje van een nieuwe uitstraling te voorzien. De muur knapt er helemaal van op. Je hebt genoeg keuze als je op zoek bent naar verf voor een buitenmuur. Niet alleen is deze verf speciaal gemaakt voor dergelijke ondergronden, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je tuinmuur extra goed beschermd wordt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Je hebt hierdoor langer plezier van je tuinmuur. Maar hoe pak je het schilderen van een tuinmuur aan? In deze blog laten we je het zien.

Waarom is een buitenmuur verven een goed idee?

Een buitenmuur verven is om verschillende redenen een aanrader. Ten eerste kun je hiervoor kiezen als je de look van één of meerdere buitenmuren wilt aanpassen. Een andere kleur geeft een muur een frisse en nieuwe uitstraling. Het kan ook zo zijn dat de oude verflaag inmiddels zijn beste tijd heeft gehad. Hierdoor ziet de tuinmuur er verouderd uit. Een nieuwe verflaag laat je buitenmuur er weer zo goed als nieuw uitzien. Bijkomend voordeel van een muur verven in de tuin is dat je zo de muur extra bescherming biedt tegen de weersomstandigheden. De UV stralen van de zon kunnen leiden tot verkleuring, terwijl de regen kan leiden tot vochtproblemen. Goede muurverf voor buiten beschermt hiertegen. Wij adviseren voor deze klus de Wijzonol Muurverf voor Buiten of de Sikkens Alphatex IQ Mat - Muurverf.

Waarom je eerst een buitenmuur moet schoonmaken

Hoe kun je het beste een buitenmuur verven? Ten eerste moet je beginnen met een aantal voorbereidingen. Zo prepareer je de muur voor het echte werk. Het schoonmaken van een buitenmuur is een belangrijk onderdeel. Het is net als het ontvetten van een muur binnen: hoe schoner het oppervlak is, hoe beter de verf kan hechten en hoe mooier het eindresultaat zal zijn. Groene aanslag kun je verwijderen met een algenreiniger, terwijl het reinigen van de muur met een hogedrukspuit ook wonderen kan doen. Waar nodig is het aan te raden om beschadigde buitenmuur voegen te herstellen. Vergeet niet om de oppervlakken waar je geen verf op wilt krijgen af te dekken.

Hoe kun je buiten een muur verven?

Nu de belangrijkste voorbereidingen gedaan zijn, kan er begonnen worden met een buitenmuur verven. Ten eerste dien je op de buitenmuur een primer aan te brengen. Een voorstrijkmiddel zorgt voor een betere hechting. In het geval van poederige muren kun je beter een fixeermiddel gebruiken. Na het drogen van het voorstrijkmiddel kun je de buitenmuur gaan verven. Werk eerst de randen en moeilijk bereikbare plekken af met een blokkwast. Vervolgens gebruik je een vachtroller om de grote oppervlakken van een laag verf te voorzien. Werk in vlakken van ongeveer één vierkante meter. Je begint verticaal en vervolgens schilder je horizontaal.

Buiten aan de slag dankzij Verfwinkel.nl

Een tuinmuur schilderen is een flinke klus, maar het resultaat mag er zijn. Muurverf voor buiten bestel je bij Verfwinkel.nl. Bij ons koop je jouw verf voor de beste prijzen van dit moment. Bovendien leveren we bestellingen snel, zodat je niet lang hoeft te wachten om aan je verfklus te kunnen beginnen. Bekijk ons uitgebreide assortiment voor de mogelijkheden.

 1. Sikkens Alphatex IQ Mat - Muurverf
  Sikkens Alphatex IQ Mat - Muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  22 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Facade Topcoat Matt
  Sigma Facade Topcoat Matt
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  20 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf voor Buiten
  Wijzonol Muurverf voor Buiten
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  26 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: