Verf van je handen verwijderen? Dat doe je zo

Tijdens het schilderen kun je verf op je gezicht en handen krijgen. Verf op de handen is niet per se slecht voor de gezondheid, maar we kunnen het ons voorstellen dat je na de verfklus snel verf van je handen wilt verwijderen. Het goede nieuws is dat verf verwijderen van handen, of verf van de huid verwijderen in het algemeen, prima te doen is. Maar hoe pak je dit het beste aan? In deze blog laten we je zien hoe je verf van de handen kunt verwijderen. Hierbij gaan we in op verschillende soorten verf. Wat doe je bijvoorbeeld als je terpentine op de huid krijgt en hoe kun je beits van handen verwijderen? Dit alles komt hieronder aan bod.

Hoe verf van handen verwijderen?

Het oplosmiddel van de verf bepaalt de aanpak als je verf van je handen wilt halen. Met het oplosmiddel bedoelen we het middel dat de basis vormt van de verf. Zo kun je bijvoorbeeld bij onze webwinkel terecht voor verf op waterbasis als verf op terpentinebasis. Bij deze producten vormen respectievelijk water en terpentine de basis van de verf. In het geval van een verf op waterbasis is het verf van de handen krijgen een fluitje van een cent. Je wast je handen na het verven onder de kraan, en klaar is Kees! Goed je handen schrobben, bijvoorbeeld met een borstel, kan helpen in het geval van hardnekkige verfvlekken.

Terpentine op de huid: wat nu?

Verf kan daarnaast op basis van terpentine zijn gemaakt. Wat doe je als terpentine op je huid komt? Maak je geen zorgen, want ook voor dit soort situaties zijn er oplossingen. Omdat je met water verf op waterbasis van je handen kunt verwijderen, is het verleidelijk om te denken dat je terpentine kunt gebruiken om terpentineverf van je handen te verwijderen. Toch raden we dit af. Terpentine bevat allerlei chemische bestanddelen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Bovendien drogen je handen enorm uit hierdoor. Is er een beter alternatief?

Gelukkig zijn er betrouwbaardere producten om je handen mee te reinigen binnen ons uitgebreide assortiment. Zo kun je kiezen voor speciale handreinigers. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Bison Handcleaner en deze ProGold Handreiniger. Deze handreinigers zijn naast verf ook geschikt voor lak, beitsen, inkt, olie, vet, lijm, teer en bitumen. Zelfs sterk vervuilde handen kunnen poriëndiep gereinigd worden. Daarnaast kan verf verwijderen van de huid gedaan worden met behulp van reinigingsdoekjes. Je kunt hierbij kiezen voor deze ProGold Reinigingsdoekjes. Let op: naast verf lossen deze doekjes ook de meeste soorten nagellak op.

Verf van handen verwijderen met onze producten

Je hebt hierboven kunnen lezen wat je moet doen als je verf van je handen wilt verwijderen. Zoals je hebt gezien, is dit helemaal niet lastig. Dit geldt zowel voor verf op waterbasis als verf op terpentinebasis. Binnen ons ruime aanbod is de oplossing te vinden. Wees goed voorbereid op je verfklus en schaf deze producten alvast aan. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Bekijk onze schildersbenodigdheden of bestel schildershandschoenen bij Verfwinkel.nl.

  1. ProGold Handreiniger
    ProGold Handreiniger
    5 out of five star rating on Trustpilot
    2 reviews
    Vanaf Adviesprijs
  2. Anza Schildershandschoen
    Anza Schildershandschoen
    4.5 out of five star rating on Trustpilot
    10 reviews
    Vanaf Adviesprijs
  3. ProGold Reinigingsdoekjes
    ProGold Reinigingsdoekjes
    5 out of five star rating on Trustpilot
    1 reviews
    Vanaf Adviesprijs

Lees ook: