Welke behanglijm is geschikt voor welk behang?

Als je gaat behangen, heb je behanglijm nodig. Bij Verfwinkel.nl ben je aan het juiste adres voor allerlei varianten behanglijm en ook voor verschillende behangbenodigdheden kun je bij onze webshop terecht. Met behang kun je een ruimte van een nieuw elan voorzien. Mocht je huidige behang wat verouderd en verkleurd zijn, dan geeft nieuw behang een vertrek een frissere uitstraling. Toch horen we vaak dat mensen twijfelen over welke lijm geschikt is voor het behang dat ze gebruiken. Daarom vertellen we je in dit blog alles over de verschillende soorten behanglijm die er zijn.

Behang lijm: welke soorten zijn er?

Behanglijm kun je in twee categorieën indelen. Ten eerste is er de behanglijm kant-en-klaar variant. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Perfax Behanglijm Ready & Roll – Papier en Vinyl en deze Perfax Ready & Roll Magic. Deze laatste behanglijm is meteen een goed voorbeeld van een behanglijm voor vliesbehang. Geregeld kiezen onze klanten voor een Perfax vliesbehanglijm. Deze producten zijn gebruiksklaar en direct op de muur aan te brengen. Daarnaast is er behangpoeder of behangplaksel. Een goed voorbeeld hiervan is deze Perfax Roll-On Vlies. Dit is een behangplaksel voor vliesbehang en papier & vinyl behang.

Welke behanglijm voor vliesbehang heb ik nodig?

Het meest gekozen type behang is vliesbehang. Het zal je niet verbazen dat vliesbehanglijm is de beste keuze voor dit type behang is. Vliesbehang aanbrengen met gewone behanglijm is ook een optie. Er zijn meerdere varianten lijm voor vliesbehang. Hierboven benoemden we al kant-en-klaar behanglijm producten zoals Perfax Ready & Roll Magic. Ideaal als je op zoek bent naar een Perfax behanglijm voor vliesbehang. Maar ook een vliesbehang plaksel zoals Perfax Roll-On Behanglijm Vlies is een optie. Je kunt dus zelf bepalen of je gaat voor een lijm voor vliesbehang of een behang plaksel. Daarnaast is deze Perfax Ready & Roll Vliesbehanglijm een optie. Neem gerust een kijkje binnen de categorie behanglijm voor vliesbehang.

Welke glasvezelbehang lijm kies ik?

Een andere veel voorkomende soort behang is glasweefselbehang, ook wel bekend als glasvezelbehang en renovlies behanglijm. Binnen de categorie glasweefsellijm zijn meerdere varianten glasvezel lijm te vinden. Goede voorbeelden hiervan zijn Perfax Ready & Roll – Glasweefsellijm, Vescom Behanglijm en ProGold Glasweefsel en Vliesbehanglijm.

Welke lijm voor papier & vinyl behang?

De derde soort behang is papier & vinyl behang. Ook behanglijm voor papier & vinyl heeft zijn eigen categorie binnen onze webwinkel. Een goede optie die speciaal voor dit type behang is geproduceerd, is deze Perfax Vinyl en Textiel Wandlijm. Dit product is gebruiksklaar, ongevoelig voor vocht en kan meteen toegepast worden.

Behang over behang: welke lijm kies ik?

Glad behang is egaal, wat het mogelijk maakt om nieuw behang hierover aan te brengen. Tegelijkertijd is het wel zo dat het aanbrengen van behanglijm tot oneffenheden kan leiden. Het oude behang en de oude behanglijm verwijderen is daarom een aanrader. Het mooie aan het ruime aanbod van Verfwinkel.nl is dat je niet alleen bij ons terecht kunt voor meerdere soorten behanglijm, maar dat je bij ons ook de benodigdheden vindt om bijvoorbeeld behang te verwijderen, te knippen en te borstelen. Kijk gerust eens rond binnen ons assortiment en ontdek het zelf.

 1. Perfax Ready & Roll Vliesbehanglijm
  Perfax Ready & Roll Vliesbehanglijm
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Outlet
  Perfax Ready & Roll - Papier en Vinyl
  Perfax Ready & Roll - Papier en Vinyl
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Perfax Roll-On Roze - 200 gram
  Perfax Roll-On Roze - 200 gram
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: