Zink verven: hoe doe je dat?

Zink verven is een optie. Geregeld wordt het aan onze verfspecialisten gevraagd: kan je zink verven? Het antwoord hierop is ja, maar je kunt niet zomaar zink verven. Er zijn specifieke stappen die je moet zetten als je zink wilt schilderen. Alleen met behulp van een passende grondverf is het mogelijk om zink te verven. In dat opzicht is het schilderen van zink niet anders dan het verven van andere metalen zoals ijzer, koper of nikkel. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over zink verven en hoe zink verven precies in zijn werk gaat.

Kun je zink verven?

Het is mogelijk om zink van verf te voorzien. Het belangrijkste is dat je een grondverf aanbrengt die geschikt is voor dit materiaal. Via onze webshop is het mogelijk om verf te filteren die geschikt is voor zink. Zo ontdek je al snel een passende grondverf voor dit materiaal. Wij raden aan om te kiezen voor een multiprimer van een hoge kwaliteit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor deze Avis Multiprimer – Zwart. Ideaal als je zink van een donkere kleur wilt voorzien. Voor lichte kleuren kies je deze Avis Multiprimer – Wit. Voor lastige ondergronden zorgt deze multiprimer voor een uitstekende hechting. Dit product is roest- en weerbestendig, en bovendien is deze primer ook nog eens slag- en stootvast.

Maar er zijn meer multiprimers waar je voor kunt kiezen als je zink wilt behandelen. Zo is er bijvoorbeeld deze Histor Perfect Base Grondverf Universeel. Dit goed schuurbare product droogt snel, vloeit uitstekend en zorgt voor een perfecte hechting. Daarnaast is dit product roestwerend. Je kunt deze grondverf zowel binnen als buiten op zink toepassen. Zoek je een alles-in-één coating die je op zink kunt toepassen? Dan is deze Brantho Korrux 3-in-1 – Zijdeglans een goede optie. Deze 1-K coating is een grondlak, voorlak en aflak in één. Dit product hecht uitstekend, is elastisch, is roestwerend en is compleet weerbestendig. Er is ook een variant met een hoogglans uitstraling, mocht je dit prefereren.

Waar kun je verzinkt ijzer verven?

Er zijn verschillende plekken in en rondom je woning waarbij zink geverfd moet worden. Een zinken vuilnisbak opknappen is hier een goed voorbeeld van. Wellicht is je vuilnisbak door de jaren heen wat versleten. Een nieuwe verflaag laat je vuilnisbak er weer zo goed als nieuw uitzien. Daarnaast zijn er diverse plekjes rondom je woning waarbij je zink kunt verven. Je kunt bijvoorbeeld een zinken dakgoot verven of een zinken regenpijp schilderen. Het zink van je dakgoot verven is niet per se nodig. Vaak gaat dit materiaal van zichzelf al lang genoeg mee. Alsnog kun je een zinken dakgoot schilderen om de uitstraling te veranderen, om onderhoud te plegen of om extra bescherming toe te passen. Ook als je zinken goten gaat schilderen, zul je eerst een grondverf moeten toepassen die geschikt is voor dit materiaal.

Zinkverf nodig? Bestel het bij Verfwinkel.nl

Bij Verfwinkel.nl ontdek je het grootste assortiment aan zinkverf. Het verven van zink is geen lastige klus, zolang je maar een (grond)verf toepast die geschikt is voor dit materiaal. De juiste producten zijn te vinden binnen ons uitgebreide assortiment. Wij beschikken over de beste merken tegen prijzen die tot maar liefst 60% goedkoper kunnen zijn in vergelijking met onze concurrentie. Ontdek onze lage prijzen zelf en kijk eens rond binnen onze webwinkel.

 1. Südwest Zink en Kunststofreiniger
  Südwest Zink en Kunststofreiniger
  3 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Südwest All-Grund Multiprimer K51 Zwart - Alkyd
  Südwest All-Grund Multiprimer K51 Zwart - Alkyd
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Kleurgarantie
  Sigma S2U Allure Satin
  Sigma S2U Allure Satin
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  49 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Avis Multiprimer - Zwart
  Avis Multiprimer - Zwart
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: