Verf verwijderen van hout? Dat kun jij ook

Verf verwijderen van hout lijkt lastig, maar wat als we je vertellen dat dit tegenwoordig makkelijker is dan ooit? Verf van hout verwijderen is niet meer iets waar je bang voor hoeft te zijn. Je hebt zelfs meerdere opties tot je beschikking. Zo kun je zelf kiezen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je verf wilt verwijderen van hout. Het kan zijn dat de oude verflaag aan het afbladderen is, maar het kan ook simpelweg zo zijn dat je vindt dat een houten ondergrond aan een nieuwe laag verf toe is. Wat je reden ook is, na het lezen van deze blog weet je precies hoe je het beste verf kunt verwijderen van hout.

Verf afbranden van hout

Eén van de manieren waarop je verf kunt verwijderen van hout is door de verflaag ervan af te branden. Hiervoor gebruik je een verfföhn of kies een middel zoals deze Trae-Lyx Verfverwijderaar – 750 ml. Deze verfverwijderaar valt op omdat het zowel beter is voor het milieu als dat het verf van verticale oppervlakken kan verwijderen.

Daarnaast heb je iets nodig om het verf mee weg te krabben. Je kunt kiezen voor deze ProGold Verfkrabber – Driehoek 6 cm. Als de verf al sterk aan het afbladderen, is het goed mogelijk dat alleen een verfkrabber volstaat. Maar je hebt meer opties. Zo kun je ook kiezen voor deze ProGold staalborstel of deze Verfwinkel.nl Staalwol. Daarnaast is deze ProGold Glasreiniger inclusief reservemesjes een optie hiervoor. Verf afbranden heeft als voordeel dat het ook verf uit naden en andere lastige plekken kan krijgen. Hierdoor is het geschikt om verf van houten ramen te verwijderen of om verf te verwijderen van houten meubels. Wel moet je voorzichtig werken, onder meer om de kans op brand te minimaliseren. Het dragen van een veiligheidsbril is ook een must.

Verf verwijderen van hout met schuurpapier

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een lak te verwijderen van hout met behulp van schuurpapier. Je kunt handmatig schuren, maar ook een band- of vlakschuurmachine is een optie. Begin het schuren met korrel 80 en schuur hierna nog een tweede keer met korrel 120. Na de tweede keer moet de oude verflaag verwijderd zijn. Schuur voorzichtig, want je wilt geen krassen veroorzaken op de ondergrond. Dit is een goede optie om verf van houten balken te verwijderen.

Laklaag verwijderen van hout met een afbijtmiddel

Afbijtmiddel is één van de meest effectieve manieren om een oude verflaag te verwijderen van hout. Het grootste voordeel van dit product is ook meteen het grootste nadeel, want sommige afbijtmiddelen zijn zo effectief dat ze de houten ondergrond kunnen aantasten. Lees altijd goed de instructies vooraf en meestal hoef je het middel maar één keer aan te brengen. Een aanrader uit ons eigen assortiment is deze Vista Lakweg Afbijtmiddel in combinatie met deze Vista Lakweg Totaalreiniger om het middel mee te neutraliseren.

Verf verwijderen van hout met onze producten

Je hebt dus meerdere middelen om verf mee te verwijderen van hout. Alle methodes hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Daarom bepaal je zelf wat je prefereert. Waar je ook voor kiest, je koop de producten die je nodig hebt bij ons voor de beste prijzen van dit moment. Kijk eens rond binnen onze webshop en zie het met je eigen ogen.

 1. Vista Lakweg F1 Turbo
  Vista Lakweg F1 Turbo
  3.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Alabastine Super Vloerlijmafbijt
  Alabastine Super Vloerlijmafbijt
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: