Afwasbare muurverf is makkelijk te reinigen!

De keuken is een plek waar nogal eens wordt gemorst. Bij het bereiden van je maaltijden kan de keuken erg vies worden. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van afwasbare muurverf als je van plan bent om de keuken te verven. Afwasbare muurverf schoonmaken is makkelijk. Benieuwd hoe je kan zien wat afwasbare verf is? Of benieuwd of er naast Sigma afwasbare verf nog andere merken zijn? Je leest het hier.

Afwasbare muurverf

Afwasbare muurverf wordt vooral gebruikt in kamers die je graag goed schoonhoudt. Muurverf die afwasbaar is, vind je dan ook veel terug in keukens en badkamers. De verf is beter bestand tegen vocht en vuil is makkelijk te verwijderen. Afwasbare verf is onder te verdelen in meerdere schrobklassen die aangeven hoe goed de verf te reinigen is. Verf met schrobklasse 1 schoonmaken, is uitstekend te doen met water en een borstel. Deze verf wordt veel gebruikt in ruimtes die regelmatig worden schoongemaakt. Verf met schrobklasse 2 is al iets minder goed te reinigen maar met een natte doek is het meeste vuil nog wel te verwijderen. Vanaf schrobklasse 3 wordt de verf een stuk minder afwasbaar en wordt latex verf schoonmaken een lastige klus. Bij het reinigen loop je risico dat de verflaag beschadigt. Wanneer je voor in de keuken verf zoekt die afwasbaar is kan je het beste voor verf met schrobklasse 1 kiezen. Ben je opzoek naar afwasbare latex verf? Bekijk de categorie Latex Verf en selecteer ‘’Muurverf Schrobklasse I’’.

Afwasbare verf achterwand keuken

In vrijwel ieder huishouden is de keuken de plek die het meest wordt schoongemaakt. Het is dan ook verstandig om afwasbare verf op de achterwand van de keuken te hebben. Met afwasbare verf in de keuken kan je de keuken op regelmatige basis schoonmaken zonder dat verflaag beschadigd. Afwasbare verf in de keuken zal dan ook schrobklasse 1 hebben. Door voor een verf met schrobklasse 1 te kiezen kies je voor goede schrobvaste verf in je keuken.

Afwasbare muurverf overschilderen

Ben je van plan om de afwasbare muurverf in de keuken over te schilderen? Veel mensen zijn bang dat een nieuwe verflaag niet goed op al eerdere aangebrachte afwasbare muurverf zal hechten. Wees niet bang: de basis van afwasbare muurverf is gelijk aan die van andere soorten muurverf. Je kan dus zonder problemen de afwasbare verf overschilderen. De juiste Flexa muurverf om schoonmaken makkelijk te maken, vind je ook in onze webwinkel.  

Verschillende merken afwasbare verf

Er zijn veel verfmerken die afwasbare muurverf aanbieden. Zowel Sigma, Sikkens als Wijzonol hebben afwasbare verf in hun assortiment. Ben je op zoek naar Sikkens afwasbare muurverf?Kies dan voor de Trae-Lyx Naturel Finish 2K - Ultra Mat of de Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf. Of kies je toch voor Sigma afwasbare muurverf? Bekijk snel het aanbod bij Verfwinkel.nl.

De beste afwasbare muurverf is verkrijgbaar bij Verfwinkel.nl

Muurverf schoonmaken gaat veel makkelijker als deze afwasbaar is. Verfwinkel.nl heeft het grootste assortiment verf van Nederland. Voor de beste afwasbare muurverf kan je dan ook goed bij Verfwinkel.nl terecht. Door online te bestellen kan je tot wel 50% besparen. Bij Verfwinkel.nl profiteer je van scherpe prijzen en een snelle levering. Bovendien worden zendingen boven de €50 gratis aan huis geleverd. Twijfel dus niet en bestel snel op Verfwinkel.nl.

 1. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  231 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Muurverf Extra Reinigbaar
  Wijzonol Muurverf Extra Reinigbaar
  4.3 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Monodek Clean - Muurverf
  Histor Monodek Clean - Muurverf
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  41 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: