Afneembare verf

Afneembare verf - ook wel bekend als afwasbare verf of afneembare saus- is ideaal voor de ruimtes binnen je woning waar vlekken kunnen ontstaan. Verf die afneembaar is bijzonder schrobvast. Dit houdt in dat je deze verf gemakkelijk kunt schoonmaken. Hierbij worden de vlekken eenvoudig verwijderd zonder dat de verf aangetast wordt. Je zult dus nooit kunnen zien dat er vlekken op waren gekomen. Daarom wordt afneembare verf in de keuken geregeld toegepast. Dit is namelijk dé plek binnen je woning waar dit soort ongelukjes het vaakst gebeuren. Een pruttelende saus of een mixer die op tilt slaat kunnen namelijk al snel zorgen voor lelijke vlekken. Dankzij afneembare verf is dit verleden tijd.

Wat is afneembare verf precies?

Maak een muur afneembaar verf hem met de juiste verf. Afneembare verf is de ideale verf voor plekken waar ongelukjes kunnen gebeuren. Het is namelijk erg zonde wanneer er een vlek op de muur ontstaat die je niet meer weg kunt krijgen. Maar wat maakt afneembare verf zo schrobvast? Daarvoor moeten we kijken naar het volgende. Verf kun je in drie schrobklasses indelen. Verf met schrobklasse 3 kun je het beste kiezen als je zeker weet dat de wanden nooit worden aangeraakt. Deze varianten krijg je namelijk niet meer schoon. Bij verfsoorten met schrobklasse 2 gaat dit al makkelijker, maar hardnekkige vlekken kunnen alsnog niet meer gereinigd worden. Als je er zeker van wilt zijn dat er geen vlekken kunnen ontstaan in de verf, kies je voor een verfsoort met schrobklasse 1. Afneembare muurverf behoort tot deze klasse. Nu weet je wanneer muurverf afneembaar is.

Snel naar de beste afneembare muurverf

Afneembare muurverf voor de keuken

Hoewel een ongelukje in elke ruimte van je woning in een klein hoekje zit, blijkt uit statistieken dat de keuken de plek is waar het vaakst vlekken op de muurverf ontstaan. De verklaring is simpel: dit is de plek waar je eten maakt. Misschien is het je al wel eens overkomen dat je een tomatensaus maakte die net te hard pruttelde. Het gevolg hiervan was dat je een rode vlek op de muur had. Afneembare muurverf zorgt ervoor dat dergelijke vlekken geen probleem meer zijn. Afneembare muurverf behoort namelijk tot schrobklasse 1. Je kunt de verflaag probleemloos schoonmaken zonder vlekken achter te laten. De verflaag blijft geheel intact. Dat is de kracht van afneembare verf keuken. Binnen ons aanbod zijn er genoeg soorten muurverf voor de keuken te vinden die bijzonder schrobvast zijn, zoals de Sigmapearl Clean Matt, Wijzonol Muurverf - Extra Reinigbaar Mat of de Histor Monodek Clean Muurverf.

Afneembare muurverf voor de gang

Een andere plek waar sneller dan gemiddeld vlekken kunnen ontstaan is de gang. Specifiek gaat het hierbij om de wand waar de jassen opgehangen worden aan de kapstok. Jassen blijven nu eenmaal niet altijd schoon en deze vuiligheid kan je muur aantasten. Muurverf die afneembaar is voorkomt deze problemen. Daarnaast is de gang de plek waar kinderen nog wel eens te snel hun schoenen uit willen doen. Als ze per ongeluk tegen de muur aan komen, kan er een flinke vlek ontstaan. Afneembare verf zorgt ervoor dat jouw muren er altijd goed uit blijven zien.

Koop jouw afneembare muurverf bij Verfwinkel.nl

Bij onze online winkel ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar verf die je kunt afnemen. Zo is deze verfsoort in vele kleuren verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor afneembare grijze muurverf. Ook op het gebied van merken afwasbare muurverf is ons aanbod groot. Zo is Spectrum afneembare muurverf een populaire keuze van dit moment. Bekijk ons assortiment voor meer inspiratie.

 1. Wijzonol Muurverf Extra Reinigbaar
  Wijzonol Muurverf Extra Reinigbaar
  4.3 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  233 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Easycare Muurverf Mat - Keuken
  Flexa Easycare Muurverf Mat - Keuken
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  22 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  Sikkens Alpha Rezisto - Easy Clean Muurverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: