Verven met krijtverf? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Heb je nog oude meubels staan die je op wilt knappen? Dan is het verven van je oude meubels met krijtverf is een goede optie. Krijtverf is erg makkelijk in gebruik en je kan je oude meubels er enorm leuk mee oppimpen. Door je meubels te verven met krijtverf kun je binnen een korte tijd je meubelstuk een hele andere look geven. Krijtverf is heel makkelijk in gebruik en op veel soorten ondergrond toepasbaar. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een bloempot te verven met krijtverf. Benieuwd naar andere mogelijkheden? Je leest het hier.

De kast verven met krijtverf

Ben je van plan om je kast te verven met krijtverf? Kijk dan eerst of je kast nog onbehandeld is. Houten kasten zijn nogal eens behandeld met een olie- of waslaag. Wanneer je je kast gaat verven met krijtverf is het belangrijk om deze laag eerst goed te verwijderen met een remover. Na het verwijderen van deze laag en het schuren van het hout kun je eventueel een grondverf aanbrengen. Of dit nodig is hangt af van de houtsoort die je wil gaan verven. De meeste krijtverf is namelijk als één-pot-systeem op de markt. Hierdoor heb je niet altijd een aparte grondverf nodig. Nadat de grondverf droog is kan je deze licht opschuren om vervolgens de krijtverf aan te brengen. Zit er een fineerlaag op je kast? Het is ook mogelijk om op deze manier fineer te verven met krijtverf.

De tafel verven met krijtverf

Wanneer je besluit om je tafel te verven met krijtverf is het van belang om dezelfde stappen als bij de kast te nemen. Je verwijdert eerst een mogelijke olie- of waslaag, schuurt het hout op en brengt grondverf aan. breng daarna nog een beschermlaag aan om je tafel extra krasvast en gebuiksvriendelijk te maken. Op dezelfde manier is het ook mogelijk om steigerhout te verven met krijtverf.

Leren bank verven met krijtverf

Je kunt ook verschillende soorten meubels verven met krijtverf. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld je leren bank te verven met krijtverf. Wanneer je besluit om met krijtverf op leer te verven is het belangrijk dat je het oppervlak eerst goed schoonmaakt. Vervolgens breng je de met water verdunde krijtverf in dunne lagen aan. Let er goed op dat de verf goed in het leer trekt.
Verf alleen leer dat je niet in gebruik neemt met krijtverf. Leer verven met krijtverf is puur decoratief.

Tegels verven met krijtverf

Ben je van plan om tegels te verven met krijtverf? Dan is het van groot belang dat je de tegels eerst goed ontvet, opschuurt en een geschikte grondverf aanbrengt. Door dit te doen zorg je ervoor dat de krijtverf beter hecht. Door de tegels te verven met krijtverf kan je een mooie nieuwe look aan bijvoorbeeld je keuken of gang geven. Hou er rekening mee dat je tegels in de badkamer met krijtverf kan schilderen maar dat dit niet in de natte cel kan.

Wat kan je nog meer verven met krijtverf?

Naast de genoemde opties is het ook mogelijk om metaal te verven met krijtverf, glas te verven met krijtverf en behang te verven met krijtverf. Heb je nog krijtverf nodig? Bestel snel op Verfwinkel.nl en profiteer van scherpe prijzen en een snelle levering.

  1. Painting the Past Wax & Paint Remover - 1 Liter
    Painting the Past Wax & Paint Remover - 1 Liter
    out of five star rating on Trustpilot
    0 reviews
    Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: