Binnendeuren zwart verven: hier moet je op letten

Als je de binnendeuren van je woning van een andere look wilt voorzien, is je binnendeuren zwart verven een interessante optie. Deuren zwart verven geeft deze onderdelen van je woning een stoere uitstraling. Daarnaast passen zwarte deuren in huis perfect bij zowel een industrieel interieur als een klassiek interieur. Bovendien kun je mooie contrasten creëren, bijvoorbeeld een zwarte binnendeur met een wit kozijn. Er is dus veel mogelijk als je jouw binnendeuren gaat verven. In deze blog vertellen we je meer over je binnendeuren zwart verven. Daarnaast geven we je een aantal tips, zodat je zeker weet dat je deuren zwart verven optimaal aanpakt.

Zwarte of witte binnendeuren?

Het is goed mogelijk dat je twijfelt over wat de beste kleur is voor jouw binnendeuren. Binnen wordt vaak gekozen voor wit. Wit is neutraal en past hierdoor bij vrijwel iedere andere kleur. Wit is wat koel qua uitstraling, maar heeft wel als voordeel dat het een ruimte ruimer kan laten lijken. Wit past binnen diverse soorten interieurs, maar hetzelfde kan gezegd worden van zwart. Zwart heeft een wat stoerdere uitstraling en past ook goed bij andere kleuren. Je kunt een mooi contrast creëren met lichte kleuren. Een zwarte binnendeur is een goed focuspunt, maar het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een geheel donkergekleurd interieur. Je kunt veel kanten op als je besluit om je binnendeuren zwart te verven.

Binnendeuren schilderen: welke verf gebruik ik?

Binnendeuren zijn over het algemeen van hout gemaakt, alhoewel het ook mogelijk is dat je binnendeur van kunststof is gemaakt. Binnen onze categorie verf voor hout hebben we een speciale categorie voor deuren gemaakt. Hier vind je niet alleen lak die geschikt is voor houten deuren, maar ook verf die je kunt toepassen op ondergronden van kunststof. De kleur voor je binnendeuren kun je voor je bestelling bepalen, waarna wij de kleur voor je mengen. Een mooie kleur voor binnendeuren is zwart. Je kunt ook gaan voor een combinatie, bijvoorbeeld een zwarte deur in een wit kozijn. Wil je mat zwarte deuren in huis, dan mengen wij de verf op maat voor jou. Goede keuzes uit ons assortiment zijn deze Sigma S2U Nova Matt, deze Histor Perfect Finish Houtlak – Mat of deze Flexa Pure Lak Mat.

Binnendeuren mat zwart verven: hoe pak ik dit aan?

Wil je een mat zwarte binnendeur? Of ga je voor een zwarte deur met wit kozijn? Mat zwarte deuren verven begint met een aantal vaste voorbereidingen: ontvetten, opschuren en stofvrij maken. Je brengt hierna een grondverf aan om de hechting van de lak te optimaliseren. Kies hierbij voor een grijze grondverf, want dit zorgt voor een betere dekking van de zwarte toplaag. Een goede optie is deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer. Je kunt een binnendeur het beste zwart verven met behulp van een roller. Hiervoor gebruik je watergedragen verf. Tip: bij een lak op waterbasis kun je het beste horizontaal werken. Dit voorkomt aanzetten op de deur.

Zwarte deur en wit kozijn? Verfwinkel.nl maak het mogelijk

Ben je van plan om jouw binnendeuren zwart te verven? Via onze webshop bestel je de producten en de benodigdheden die je voor deze klus kunt gebruiken. Lak, grondverf en rollers: wij hebben het allemaal. Wij kunnen bovendien je verf in de door jou gewenste kleur mengen. Zo maken we een wit kozijn met zwarte deur mogelijk. Bekijk gerust ons ruime assortiment en doe inspiratie op.

 1. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak Zijdeglans - Black
  Histor Perfect Finish Houtlak Zijdeglans - Black
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Aanbieding BE
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  717 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar
  Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  35 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sikkens Rubbol BL Rezisto Mat
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Mat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  16 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: