Kunststof deur verven? Makkelijker dan je denkt

Een kunststof deur verven is een verfklus die je prima zelf kunt doen. Je hoeft echt geen ervaren doe-het-zelver te zijn om het verven van kunststof deuren zelf uit te voeren. Het handige aan kunststof verven is dat je dit materiaal met alle lakken kunt schilderen. Het grote verschil met hout verven is dat je een primer dient te gebruik die geschikt is voor dit materiaal. Zo simpel is het. In deze blog vertellen we je meer over een kunststof deur verven. We laten je zien hoe je dit het beste kunt aanpakken en waarom dit helemaal niet zo moeilijk is als gedacht. Ook geven we je een aantal handige tips, bijvoorbeeld over de producten die je hiervoor kunt gebruiken.

Waarom is een kunststof deur verven niet moeilijk?

Vaak wordt gedacht dat kunststof schilderen lastig is. Deze verwarring is ontstaan door het feit dat kunststof onderhoudsarm is. Het is niet nodig om een kunststof ondergrond voor langere tijd te verven, mocht je dat niet nodig vinden. Kunststof deuren zijn uitzonderlijk kleurvast en duurzaam. Hierdoor is de gedachte ontstaan dat kunststof lastig is om van een laag verf te voorzien. Niets is minder waar. Als je de kleur van je kunststof deur zat bent, is het prima mogelijk om je kunststof deur te verven. Omdat kunststof deuren zo kleurvast zijn, zul je voor lange tijd plezier hieraan beleven. Controleer voordat je verder gaat wel eerst of er geen folielaag op het kunststof zit. Deze folielaag is niet overschilderbaar.

Hoe kan ik een kunststof binnendeur verven?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt voor alle verfklussen. Zo ook wanneer je een kunststof binnendeur gaat verven. Ten eerste is het belangrijk om de te verven deur vetvrij te maken. Dit kun je doen met behulp van een allesreiniger zoals deze St. Marc – Verfreiniger. Was het geheel vervolgens na met water. Vette laagjes kunnen leiden tot onthechting. Grondig reinigen zorgt voor een betere hechting van de verf. Om de hechting nog meer te verbeteren, kun je de kunststof deur schuren. Schuur het oppervlak zeer fijn, anders kunnen er krassen ontstaan. Deze SIA 7983 Siasponge Fijn – Schuurpad is perfect voor deze klus.

Voordat je de toplaag aan gaat brengen, is het van belang dat deze ondergrond voorzien wordt van een passende primer. Pas wanneer er een primer aangebracht is die geschikt is voor kunststof, kun je alle soorten lak aanbrengen. Een goede optie hiervoor is deze Sigma Multiprimer Aqua. Ook de Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit- Acryl en de Wijzonol Hechtprimer – Waterverdunbaar zijn  prima opties. Hierna breng je de toplaag aan. Door het gebruik van een passende primer kun je voor iedere lak kiezen die je maar wil. Twee mooie zijdeglanzende lakken voor binnen zijn de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin en de Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar. Een kunststof deur verven kun je prima combineren met andere verfklussen. Zo kun je bijvoorbeeld je kunststof deuren en kozijnen tegelijk verven.

Kunststof deur verven met onze producten

Voor het verven van een kunststof deur heb je een aantal producten nodig. Je hebt een goede primer en een mooie lak nodig. Bovendien kan het zijn dat je extra veel lak nodig hebt als je bijvoorbeeld je kunststof deuren en ramen tegelijk gaat verven. Daarnaast moet je benodigdheden zoals bijvoorbeeld een allesreiniger, schuurpad en kwasten in huis halen. Dit alles kun je bestellen via onze webshop. Neem gerust een kijkje binnen ons uitgebreide assortiment en koop wat je nodig hebt.

 1. Sigma Multiprimer Aqua
  Sigma Multiprimer Aqua
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  37 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Aanbieding BE
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  717 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  288 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: