Deur lakken in 4 stappen

Van plan om je deur te lakken? Het liefst wil je een deur lakken zonder strepen. Dit is zeker mogelijk, maar dan moet je het deuren lakken wel op een correcte manier aanpakken. Zelfs als je geen ervaren schilder bent, is een deur streeploos lakken mogelijk. Het is zeker niet de moeilijkste verfklus om op je te nemen, maar je moet wel secuur te werk gaan tijdens het lakken van een deur. Daarom laten we je in deze blog zien hoe je een deur kunt lakken in vier stappen. Ook geven we je enkele deuren lakken tips.

Stap 1 – voorbereidingen op een deur lakken zonder strepen

Of je nu een deur voor het eerst gaat lakken of een gelakte deur opnieuw gaat lakken, er zijn een aantal voorbereidingen die essentieel zijn voor een betere hechting van de verf en een mooier eindresultaat. Sowieso is het een goed idee om oppervlakken in de buurt af te dekken. Je wilt niet dat verfspatten hierop terecht komen. Maak het oppervlak schoon en gebruik hierbij een ontvetter. Na het uitvoeren van stap 2 zul je nogmaals de boel moeten reinigen en stofvrij moeten maken.

Stap 2 – deur schuren en lakken

Een andere onmisbare stap die je ter voorbereiding op het verven doet is een deur schuren voor het lakken. In welke mate je moet lakken, zal afhangen van zowel de staat van het hout als de staat van de eventueel aanwezige oude verflagen. Verkeert het schilderwerk nog in goede conditie, dan volstaat licht opschuren. Is de conditie slecht, dan kun je beter eerst de oude verflagen verwijderen. Vervolgens ga je op kaal hout aan de slag. Sowieso is schuren een essentiële stap om de hechting van de verf te verbeteren. Binnen ons assortiment kun je terecht voor schuurmateriaal.

Stap 3 – deur lakken op waterbasis? Zoek een passende grondverf

De basis voor een deur lakken, of je nu een merbau deur gaat lakken of een andere houtsoort, leg je door een grondverf toe te passen. Voor een watergedragen verf pas je een watergedragen grondverf toe. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor deze Wijzonol Grondverf, deze Sigma S2U Nova Primer of deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer. Geef de grondverf de tijd om te drogen, waarna je jouw deur kunt lakken.

Stap 4 – hoe lak je een deur? Deur lakken met watergedragen verf

Hoe ga je deuren lakken? De beste lak voor deuren lakken is op waterbasis. Je kunt vooraf deze Owachem Owatrol Floetrol toevoegen aan de verf voor een langere open tijd. Je kunt een deur lakken met een roller. Het is een veel gestelde vraag omtrent een deur lakken: welke roller gebruik ik? Je kunt het beste deuren lakken met een roller die breed is. Hoe breder de roller, hoe kleiner de kans op strepen is. Bij watergedragen verf in een warme ruimte kun je beter horizontaal rollen. Je kunt na rollen zolang de verf nat is.

De beste lak voor deuren bestel je bij Verfwinkel.nl

Op zoek naar de beste deuren lakken prijs? Bestel dan alles wat je nodig hebt voor het lakken van deuren bij Verfwinkel.nl. Hoeveel lak je nodig hebt voor een deur maakt niet uit, bij ons bestel je altijd de hoeveelheden die je nodig hebt. Je bepaalt zelf de glansgraad, bijvoorbeeld deuren lakken met hoogglans verf. Daarnaast kunnen we de lak in uiteenlopende kleuren voor je mengen. Ontdek nu onze lage prijzen en bestel jouw lak bij ons.

 1. Aanbieding BE
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  722 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Anza Verfroller - Antex Microfibre
  Anza Verfroller - Antex Microfibre
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  61 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Rubbol BL Rezisto Mat
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Mat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: