Boot verven? Wij vertellen je hoe het moet!

Een boot verven is een flinke klus die je een mooi eindresultaat kan opleveren. Met de juiste behandeling kan het uiterlijk van een boot er weer jaren mee door. Na verloop van tijd zal het nodig zijn om je boot te verven. Dit is een arbeidsintensieve klus, maar het is zeker mogelijk om deze verfklus op je te nemen. Wij helpen jou als doe-het-zelver graag. Daarom vind je binnen ons assortiment bootverf van de hoogste kwaliteit. Hoe je een boot moet schilderen hangt af van het materiaal. Een aluminium boot verven doe je op een andere manier dan een polyester kano verven. Hieronder vertellen we je meer over het verven van een boot en hoe je dit op de beste manier kunt aanpakken.

Je boot verven en onderhouden

Laten we als eerste het belang van goed onderhoud onderstrepen. Te vaak horen wij dat er jaren niets is gedaan aan het onderhoud van de verf. Als je hier meer dan vijf jaar mee wacht, zal het opnieuw verven van je boot een veel arbeidsintensievere taak zijn dan nodig is. Daarom is het sowieso aan te raden om af en toe tussendoor onderhoud te plegen. Zo voorkom je corrosie en blaasjes. Doe je dit niet, dan zul je eerst deze oneffenheden aan moeten pakken voordat je kunt beginnen met je boot verven. Werk je oneffenheden niet weg, dan zal dit een negatief effect hebben op het eindresultaat.

Hoe kun je het beste een aluminium boot verven?

Boten kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Aluminium is er hier één van. Maar hoe kun je het beste een aluminium boot schilderen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt voor alle verfklussen, een boot verven is geen uitzondering op deze regel. Mocht er nog onderhoud uitgevoerd moeten worden, dan doe je dit als eerste. Corrosie en blaasjes kun je schoonstralen, maar je kunt de boel ook grondig schuren of slijpen. Hierna maak je gebruik van een ontvetter. Maak de ondergrond goed schoon. Een primer aanbrengen is essentieel als je wilt dat de lak optimaal hecht. 

Een stalen boot verven: hoe pak je dit aan?

Boten van verf voorzien is iedere keer weer een andere klus. Het verven van een boot van staal pak je anders aan dan het verven van een aluminium of polyester boot. Dit ligt onder meer aan de eigenschappen van het materiaal. Staal heeft extra bescherming nodig, anders zal het gaan roesten. Aan de hand van een goede primer zorg je ervoor dat de verf goed kan hechten. Een goede laagdikte van de bootlak is eveneens van belang. De verflaag moet namelijk dampdicht zijn. Zo voorkom je dat het staal kan gaan roesten.

Kan ik mijn polyester kano verven?

In één van onze andere blogs hebben we je verteld hoe je jouw polyester boot kunt verven. Maar hoe zit dat met een als je een polyester kano met een kleiner formaat van een nieuwe lik verf wilt voorzien? Maak je kano goed schoon. Plamuur eerst eventuele beschadigingen dicht. Voor een optimale hechting ontvet en schuur je de ondergrond. Hierna kies je voor een verf bestaande uit één of twee componenten. Het verschilt per kano wat de beste optie is. Wat je wel zeker weet: je vindt alles wat je nodig hebt voor je verfklus bij Verfwinkel.nl.

Dit heb je nodig om je boot te verven:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 15,45
Prijs totaal € 15,45

Lees ook: