Alles wat je moet weten over polyester verven

Polyester verven betekent voor de één wat anders dan voor de ander. Zo kan het zijn dat je als eerste dacht aan het verven van een textiel, maar het is ook goed mogelijk dat je dacht aan een polyester boot verven. In deze blog bespreken we hoe je het beste een polyester boot kunt verven. Verschillende soorten polyester verven vereist een aanpak die enorm van elkaar verschilt. Een polyester stof verven of een gehele boot is een wereld van verschil. Hieronder vertellen we je hoe je een polyester boot verven het beste kunt aanpakken. 

Hoe kun je een polyester boot verven?

Ben je van plan om een polyester boot te schilderen? Dit is een klus die je zeker zelf kunt uitvoeren. Vaak zal het even duren voordat het nodig is om een boot van polyester te verven. Dergelijke boten worden door fabrikanten altijd goed voorbehandeld, waardoor hun uiterlijk er voor lange tijd goed uit zal zien. Na verloop van tijd zal het nodig zijn om je boot te voorzien van een nieuwe lik verf. Natuurlijk is het ook mogelijk dat je de kleur van je boot zat bent en dat je een nieuwe kleur wilt plaatsen. Maar hoe pak je dit het beste aan?

Voor het schilderen van een boot dien je het schip in twee delen te verdelen: het deel onder de waterlijn en het deel boven de waterlijn. Laten we beginnen met het verven van het deel onder de waterlijn. Aangeraden worden om dit deel van je schip te voorzien van antifouling. Deze verfsoort houdt de onderzijde mooi glad en voorkomt dat organismen zich kunnen hechten aan de romp. Voor een optimale hechting van deze verf dien je de juiste voorbereidingen te treffen. Ontvet eerst de onderzijde en schuur deze (P150 tot P180 is de beste optie). Voordat je de antifouling aanbrengt, zul je eerst een primer moeten aanbrengen. Check wat de maximale overschildertijd is, geef de grondverf de tijd om te drogen en breng vervolgens de antifouling aan.

Daarnaast moet het deel boven de waterlijn van een lik verf voorzien worden. Ook voor dit deel zal een primer nodig zijn. Kies hierbij voor een grondverf met een goede vloeiing, zodat kleine krasjes en dergelijken meteen opgevuld worden. Hierna kun je gebruikmaken van één van onze bootlakken. Je kunt kiezen voor een verf die bestaat uit twee componenten, maar het volstaat ook om twee à drie lagen verf aan te brengen. Heb je nog vragen? Stel ze dan via klantenservice@verfwinkel.nl, wij beantwoorden je vragen graag.

Polyester verf kopen bij Verfwinkel.nl

Binnen ons assortiment zijn genoeg producten te vinden die geschikt zijn als polyester verf. Hierbij gaat het dus om het polyester dat gebruikt wordt voor onder meer boten, niet om de stof polyester. Polyester verf is ideaal voor het lakken van je boot. Perfect als het hoog tijd is om onderhoud aan je boot uit te voeren, maar ook geschikt als je jouw boot van een andere kleur wilt voorzien. Bij Verfwinkel.nl bestel je polyester verf van de beste merken van dit moment. Hierbij kun je onder meer denken aan onder meer Tenco en Ruwa. Daarom ga je jouw polyester verf kopen via onze webshop.

 1. Tenco Bottom Coat - Zwart
  Tenco Bottom Coat - Zwart
  5 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Tenco Bottom Coat - Brons
  Tenco Bottom Coat - Brons
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. CetaBever Ruwa Jachtlak
  CetaBever Ruwa Jachtlak
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: