Buitenmuur verven? Hier moet je op letten

Ga voor betaalbare kwaliteit en duurzaamheid
Relatief veel woningeigenaren kiezen ervoor om periodiek hun buitenmuur te verven. De buitenmuur verven kan je het beste doen met een betaalbare kwaliteitsverf die zorgt voor een goede dekking en een duurzame verflaag op de buitenmuur garandeert. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw buitenmuur er weer jarenlang tegenaan kan. Maar voor welk verfmerk en welke verfsoorten kies je, als kwaliteit, duurzaamheid een scherpe prijs bij jou boven aan het prioriteitenlijstje staan? 

De voorbereiding: reinigen en aanbrengen voorstrijkmiddel 
Zorg eerst dat je de buitenmuren reinigt met een krachtig schoonmaakmiddel. Gebruik speciaal hiervoor het reinigingsmiddel Polyfilla S600. Dit is een perfect werkend universeel reinigingsmiddel dat waterdragend is. Breng vervolgens een goed hechtende pre-paint of primer aan op de buitenmuren. De best hechtende primer die voor buitenmuren verkrijgbaar is, is Alpha Aquafix van Sikkens. Deze Sikkens voorbehandeling is een voortreffelijk hechtend middel dat helpt om een perfect eindresultaat te bereiken. 

De pluspunten van kwaliteit buitenmuurverf 
Na het reinigen en het aanbrengen van de primer is het tijd om de muren te gaan verven. Voor het verven van de buitenmuur kan je geen betere keuze maken dan voor Sikkens buitenmuurverf. Het assortiment is zeer uitgebreid en van ongeëvenaarde kwaliteit. De buitenverf van Sikkens heeft alles wat nodig is om de buitenmuren van jouw woning of bedrijfspand perfect te schilderen, zodat de muren waterdicht, krasvrij en strak in de verf zitten. Wie kiest voor buitenmuurverf van kwaliteit, samen met goed schildersgereedschap van bv. Meesterhand is verzekerd van een langdurig goed resultaat, strakke kleuren muurverf en verf dat duurzaam is en bovengemiddeld lang in goede staat blijft.

Soorten en varianten buitenmuur verf: zijdeglans 
Sikkens levert een totaalassortiment aan verfsoorten en verfkleuren voor jouw buitenmuren. Een veelgeprezen buitenmuurverf is bijvoorbeeld Sikkens Alphatex IQ - Muurverf en Alphaloxan. Deze buitenverven zijn niet alleen weerbestendig en van zeer professionele kwaliteit, maar ventileren uitstekend en zijn tevens schrobvast. Het mooie van Sikkens Alphatex IQ Mat - Muurverf is dat deze elastische verfsoort bruikbaar is op diverse soorten buitenmuren, of het nu beton, metselwerk, stucwerk of pleisterwerk betreft. Een andere kwalitatief onderscheiden soort buitenverf is de Sikkens Alpha Topcoat. Of ga voor een matte look met de Sigma Facade Topcoat Matt of Sigma Facade Topcoat Self-Clean Matt. Deze Topcoat zijn als verf geschikt voor buitenmuren en dekken perfect en naadloos af. Met deze schrobvaste en weerbestendige coating ben je verzekerd van het beste resultaat schilderwerk op beton, metselwerk of pleisterwerk . Opzoek naar milieuvriendelijke muurverf? Kies dan voor de Sigma Facade Topcoat Satin. Voor een betonnen buitenmuur kun je ook de Histor Perfect Finish Betonvloer Zijdeglans gebruiken.

Of kies voor een matte verfvariant 
Sikkens biedt naast bovengenoemde zijdeglans verfsoorten ook matte verfvarianten aan. De Alphatex IQ Mat en de Alphaloxan Flex zijn klassieke voorbeelden van matte verfsoorten van topkwaliteit voor jouw buitenmuren. De Alphatex IQ Mat is vooral nuttig voor oppervlakken die een hoog niveau van waterdampdoorlatendheid dienen te hebben. Denk hierbij aan monumentale gebouwen, oude kerken of extra geïsoleerde woningen. Met de matte buitenmuurverf van Sikkens knappen historische gebouwen enorm op en krijgen deze hun oude glans en glorie weer terug!

 

 1. Sikkens Alpha Aquafix - 10 Liter
  Sikkens Alpha Aquafix - 10 Liter
  Vanaf Normale prijs
 2. Sikkens Alphatex IQ - Muurverf
  Sikkens Alphatex IQ - Muurverf
  Vanaf Normale prijs
 3. Sigma Sigmatex Superlatex Matt - Muurverf
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt - Muurverf
  Vanaf Normale prijs

Lees ook: