Inspiratie, ideeën en verftips voor je kelder

Op zoek naar kelder ideeën? Met speciale kelder verf is een hoop mogelijk. De kelder is geregeld het ondergeschoven kindje onder de vertrekken van je woning. Vaak wordt een kelder gebruikt voor de opslag van allerlei soorten items. Voor veel mensen lijkt er dan ook geen reden te zijn om de kelder te schilderen. Je spendeert hier niet zoveel tijd, zeker als je het vergelijkt met je woonkamer of je slaapkamer. Toch kan het alsnog de moeite lonen om je kelder van verf te voorzien. Zo kun je de kelder van extra bescherming voorzien of de look aanpassen. Hieronder zetten we een aantal kelder ideeën voor je op een rij.

Vochtige keldermuren schilderen

De kelder is één van de meer vochtige ruimtes binnen je woning. Als je in de kelder met verf aan de slag gaat, is het van belang dat je hiermee rekening houdt. Doe je dit niet, dan heeft dit meerdere vervelende gevolgen. Zo kunnen er vochtplekken ontstaan, is de kans op de vorming van schimmel groter en de verflaag zal sneller gaan bladderen. Een schimmelbestendige verf voor je kelder is daarom een must. Een waterdichte verf voor je kelder is geen goed idee, de verf moet kunnen ademen.

Kelder verven: welke verf kies ik?

Verf in de kelder moet met vocht om kunnen gaan. Daarnaast is een anti schimmel verf voor je kelder een aanrader. Of je nu een betonnen kelder gaat schilderen of een oude kelder gaat schilderen, je hebt verf nodig die bestand is tegen deze omstandigheden. Gelukkig zijn er meerdere passende producten te vinden binnen ons assortiment. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Sigma Sigmaresist Fungi Matt – Schimmelbestendige Muurverf? Dit goed dekkende product is schimmelbestendig en waterdampdoorlatend. Perfect om een vochtige kelder mee te verven.

Daarnaast kun je een vochtige kelder schilderen met producten zoals deze Histor Perfect Base Schimmelbestendige Muurverf of deze Boonstoppel Garantietex Schimmelbestendig. Deze producten zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld je kelder schilderen in het wit, maar iets kleurrijkers is ook een optie. Zo zijn er nog veel meer passende producten te vinden binnen ons aanbod.

Kelder coaten

Een andere optie waar je voor kunt kiezen is het coaten van een kelder. Doordat een kelder vochtiger is dan gemiddeld, heeft ieder oppervlak binnen dit vertrek een grotere kans op beschadigingen. Het vocht kan bijvoorbeeld in de muren trekken. Dit kan lelijke plekken tot gevolg hebben, maar het kan er ook voor zorgen dat scheuren en barsten ontstaan. Een 2-componenten epoxycoating is in zulke situaties de oplossing. Hiermee maak je een keldermuur waterdicht en slijtvast. Bovendien worden ondergrondse wanden gedicht die te maken hebben met waterdruk. De algehele structuur wordt verstevigd doordat een epoxycoating diep in de ondergrond kan doordringen.

Kelder verf bestel je bij Verfwinkel.nl

Met behulp van verf kun je een kelder van extra bescherming voorzien. Daarnaast kun je de kelder er beter uit laten zien door een nieuwe laag verf toe te passen. Bovendien kun je verf inzetten als je bijvoorbeeld jouw kelder gaat renoveren. Misschien tover je het wel om van opslagplaats tot een televisie- of gameruimte? Er is van alles mogelijk. Verfwinkel.nl helpt je graag om deze mogelijkheden te realiseren. Bij ons bestel je alle verfproducten die je voor deze klus kunt gebruiken. Kijk gerust eens rond binnen onze webwinkel en ontdek zelf wat er mogelijk is.

 1. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmaresist Fungi Matt - Matte Schimmelwerende Muurverf
  Sigma Sigmaresist Fungi Matt - Matte Schimmelwerende Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  25 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Base Schimmelbestendige Muurverf
  Histor Perfect Base Schimmelbestendige Muurverf
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Boonstoppel Garantietex Schimmelbestendig
  Boonstoppel Garantietex Schimmelbestendig
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: