Een kinderkamer schilderen: waar let je op?

Een kinderkamer schilderen is een ontzettend leuke verfklus om zelf uit te voeren. Bovendien is het leuke aan een kinderkamer verven dat je kind zelf mee kan beslissen over de kleur. Voor de mooiste kinderkamer kleuren ben je bij Verfwinkel.nl aan het juiste adres. Door het gebruik van kwalitatief hoogstaande kleurenpasta’s komen de door jou gekozen kleuren voor de kinderkamer altijd perfect uit de verf. Bovendien heb je de keuze uit diverse kleurencollecties. Zo kun je altijd de ideale kleur voor jouw kind vinden. In deze blog vertellen we je meer over welke verf je in een kinderkamer toepast.

Welke muurverf voor een kinderkamer gebruik je?

Binnen onze webshop ontdek je een ruim aanbod op het gebied van muurverf. Ga je een kinderkamer verven, dan wil je gebruikmaken van een veilige verf. Daarom kies je altijd voor een verf op waterbasis. Deze verfsoort ruikt minder, droogt sneller en is hierdoor minder schadelijk voor de gezondheid.

Ga je een kinderkamer muur verven, dan is deze Wijzonol Latex – Muurverf een goede optie. Ook muurverfproducten zoals deze Sikkens Alphaxylan SF – Muurverf, deze Sigma Sigmacryl Universal Matt – Muurverf, deze Histor Monodek Revolution – Muurverf en deze Magpaint Glowpaint – Glow in the Dark zijn prima keuzes voor de kinderkamer. Zo zijn er nog veel meer passende producten te vinden binnen ons aanbod. Deze producten zijn in allerlei kleuren te mengen, bijvoorbeeld een donkerblauwe muur op de kinderkamer of een oud roze verf voor de kinderkamer.

Kinderkamer kleur ideeën

Of je nu op zoek bent naar goede kleuren voor een jongenskamer, je een meisjeskamer gaat verven of je liever uniseks kleuren toepast, bij Verfwinkel.nl ontdek je altijd de juiste kleur. Rustgevende kleuren op een kinderkamer zijn een aanrader. Dit is immers een plek waar je wilt dat je kinderen tot rust komen. Energieke kleuren kunnen te activerend werken, wat een negatief effect kan hebben op het slapen. Bovendien is een kinderkamer ook een rustig eigen plekje voor je kind. Daarom is ons eerste kleuradvies voor een kinderkamer: kies een rustige kleur.

Het is belangrijk dat de kleur in samenspraak met je kind gekozen wordt, of je nu een jongenskamer gaat schilderen of verf op een meisjeskamer gaat toepassen. Schilder de kamer vooral in een kleur waar je kind gelukkig van wordt. Bovendien is het leuk om samen op onze website kleurcollecties te bekijken. Zo ontdek je samen wat jullie leuk vinden. Wel kan het zijn dat je de ideeën voor de muur van een kinderkamer laat afhangen van andere elementen binnen de kamer. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een muur van behang voorzien is of wordt. In dat geval schilder je de rest van de kamer in kleuren die in het behang terugkomen en hiermee matchen.

Creatieve ideeën kinderkamer

Wil je eens wat anders dan de muur op de kinderkamer in dezelfde kleur verven? Wellicht is op de kinderkamer bergen schilderen dan iets voor jou. In één van onze andere blogs kun je precies lezen hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zo zijn er nog diverse andere vormen mogelijk op de muur. Met behulp van onze producten kun je de ideale kamer voor je kind creëren. Ontdek het zelf en bekijk wat er mogelijk is binnen ons aanbod.

 1. Wijzonol Latex - Muurverf
  Wijzonol Latex - Muurverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Alphaxylan SF - Muurverf
  Sikkens Alphaxylan SF - Muurverf
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmacryl Universal Matt - Muurverf
  Sigma Sigmacryl Universal Matt - Muurverf
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  16 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: