Houten vloer verven: de trends van dit moment

Een houten vloer verven is één van die verfklussen die je prima zelf kunt uitvoeren. Van beginnelingen tot aan ervaren doe-het-zelvers, iedereen kan deze taak op zich nemen. Het enige wat je misschien nog mist is inspiratie. Je hebt zin in iets anders dan de standaard opties. Maar wat dan? Hieronder vertellen we je meer over het verven van houten vloeren en welke alternatieven op dit moment in de mode zijn. Allereerst leggen we je in het kort uit hoe een houten vloer verven precies werkt. Daarna gaan we in op de trends van dit moment.

Houten vloer verven in het kort

Kan je een houten vloer verven? Ja, dit is een verfklus die voor iedereen te doen is. Zelfs een oude houten vloer verven is mogelijk. Waar je ook voor kiest, het is van belang dat je deze schilderklus altijd naar behoren aanpakt. Maak daarom altijd eerst de te behandelen ondergrond goed schoon. Hierna schuur je de ondergrond. Mochten er oude verflagen aanwezig zijn, dan schuur je deze goed op. Wil je de vloer dekkend verven? Breng dan eerst een grondverf aan. Na het laten drogen van deze grondverf kun je de houten vloer verven. Dit proces is nagenoeg altijd hetzelfde, voor welke optie je ook kiest. Wanneer je jouw vloer wilt beschermen, maar wel het hout wilt blijven zien, is transparante SKYLT lak een aanbeveling. SKYLT Original en SKYLT Titanium zijn allebei 2 componenten lakken die zorgen voor een krasvaste laag.

Eiken vloer verven in het kort

Wil je je eiken vloer verven? Of een andere houtsoort, zoals bijvoorbeeld grenen, die bekend staan om zijn inhoudsstoffen. Zorg dan voor een goede voorbereiding en een een geschikte grondlak. Ook als je deze houtsoorten met een trandaprant product gaan afwerken. Gebruik je de verkeerde grondverf voor dit soort houtsoorten dan zullen de noesten e.d. door de grondlak zichtbaar worden en bijvoorbeeld gele vlekken geven in je net wit gelakte vloer.

Houten vloer verven met betonverf

Eén van de populairste opties van dit moment is een houten vloer verven met betonverf. Je vindt alles wat je nodig hebt om een houten vloer te verven met betonverf binnen de categorie Betonverf op onze site. Hoewel vaak gedacht wordt dat betonverf alleen geschikt is voor beton, zijn er ook varianten die prima op hout aangebracht kunnen worden. Een goed alternatief uit ons assortiment is de Wijzonol Aqua Vloercoat. Deze vloerverf is voor meerdere ondergronden geschikt, waaronder hout. Dankzij de hoge elasticiteit kan deze verf goed meebewegen met het hout. Hout is gevoelig voor elementen zoals de temperatuur of de vochtigheid, waardoor het uit kan zetten of kan krimpen. Dit kan leiden tot problemen als de verf niet goed meebeweegt. Daarnaast is deze verf slijtvast, damp-open en vochtafstotend.

Houten vloer verven met grey wash

Vaak wordt gedacht dat je alleen de keuze hebt tussen transparante of dekkende verf. Er is nog een andere optie: wash. Een houten vloer verven met grey wash is op dit moment helemaal in. Grey wash gaat met een aantal voordelen gepaard. Ten eerste blijf je de houtnerf zien, terwijl de verf alsnog in het hout trekt. Er ontstaat een mooie grijze waas die je houten vloer een vintage uitstraling geeft. Daarnaast kun je zelf bepalen hoeveel lagen je aanbrengt en hoe grijs je vloer wordt.

Houten vloer wit verven

Bij het lezen van deze kop denk je misschien: een houten vloer wit verven, is dat niet wat simpel? Toch zijn er meerdere redenen waarom het wit verven van je houten vloer nu een trend is. Ten eerste kun je kiezen tussen een dekkend witte laag of een white wash variant à la de hierboven besproken grey wash optie. Binnen ons assortiment kun je kiezen uit diverse varianten wit. Wij mengen alle kleuren voor je. Bovendien heb je de keuze uit mat, zijdeglans of hoogglans varianten. Via onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om je houten vloer wit te verven. Neem gerust een kijkje.

 1. SKYLT Titanium 2K Lak
  SKYLT Titanium 2K Lak
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Sigmafloor Aqua Satin
  Sigma Sigmafloor Aqua Satin
  4 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Remmers Trappen & Parketlak Zijdemat - Kleurloos
  Remmers Trappen & Parketlak Zijdemat - Kleurloos
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: