Hoe kun je plavuizen verven?

Zit je erover na te denken om je plavuizen te verven? Nu is het moment om het te doen. Plavuizen zijn een tegelsoort die uit klei gebakken is. Deze stenen zijn vlak en vierkant, met kleuren die tussen rood, grijs en geel. Deze vloerstenen kunnen geglazuurd worden. Door het verschil qua kleuren kunnen er oogstrelende patronen gemaakt worden met deze tegels. Deze vloertegels hebben vaak een formaat van 23 x 23 cm. Deze tegels worden op meerdere plekken gebruikt. Zo kom je ze onder meer tegen in keukens, woonkamers en kelders. Wellicht overweeg je om jouw plavuizen van een nieuwe kleur te voorzien. In deze blog laten we je zien hoe je deze verfklus het beste kunt aanpakken.

Kun je plavuizen verven?

Plavuizen zijn een lastige ondergrond om goede hechting op te krijgen. Het is mogelijk om plavuizen te verven, maar zorg dan dat je eerst een goede hechtprimer gebruikt. Deze tegels gaan van nature lang mee, dus extra bescherming hebben de plavuizen niet per se nodig. Wel kan het zo zijn dat je vindt dat de natuurlijke kleur van deze vloertegels niet goed past bij de rest van het interieur. Of wellicht heb je al wel eens je plavuizen geverfd, maar vind je het tijd voor een andere kleur. Wat je reden ook is, het is een optie om je plavuizen te verven. Zo geef je jouw vloer een nieuwe uitstraling zonder dat plavuizen vervangen nodig is. Het geeft een hele ruimte een fris gevoel.

Wat is de meest geschikte verf voor plavuizen?

Voor het schilderen van plavuizen kun je het beste gebruikmaken van een hechtprimer in combinatie met een kras en slijtvaste vloerverf. Binnen het aanbod van Verfwinkel.nl tref je meerdere vloerverven van een hoge kwaliteit aan. Je kunt ook kiezen voor betonverf of tegelverf. Verf van een hoge kwaliteit is van groot belang, vooral bij vloeren die intensief gebruikt worden. Een aantal eigenschappen waar verf voor plavuizen over moet beschikken is krasbestendigheid, vochtdichtheid en duurzaamheid. Uitstekende vloerverfsoorten uit ons eigen assortiment die je voor deze klus kunt gebruiken zijn Sikkens Wapex 660 Mat 2K en Wijzonol Aqua Vloercoat.

Hoe ga je plavuizen schilderen?

Plavuizen verven is geen eenvoudige klus. Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als je plavuizen gaat verven. Ten eerste is het een aanrader om de tegels en voegen grondig te ontvetten. Plavuizen zijn van nature glad, wat de hechting van de verf kan verminderen. Daarom is het een goed idee om plavuizen te schuren. Licht opschuren maakt de tegels ruw, wat de hechting van de verf zal verbeteren. Na het schuren van de plavuizen zul je de tegels stofvrij moeten maken. Vergeet ook niet om nabij gelegen oppervlakken af te plakken waar je geen verf op wilt krijgen.

Voordat je de toplaag aanbrengt, is het aan te raden om een hechtprimer aan te brengen. Dit verbetert de hechting en maakt de toplaag algeheel duurzamer. Geef deze laag de tijd om te drogen en breng vervolgens jouw verf naar keuze aan op de tegels. Kies je voor betonverf, dan is het aan te raden om de eerste laag licht op te schuren nadat het voldoende heeft kunnen drogen.

Verf voor plavuizen nodig? Bestel het bij Verfwinkel.nl

Of je nu kiest voor vloerverf of betonverf voor je plavuizen, je koopt het allemaal bij Verfwinkel.nl. Om meerdere redenen doe je bij ons je verfinkopen. Wij staan bekend om onze snelle levering en onze lage prijzen, die tot wel 50% goedkoper zijn in vergelijking met andere online verfshops. Ontdek het zelf en kies de verf die je nodig hebt bij ons uit.

 1. Wijzonol Aqua Vloercoat
  Wijzonol Aqua Vloercoat
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Wapex 660 Mat - 2K
  Sikkens Wapex 660 Mat - 2K
  2 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Brantho Korrux 3-in-1 - Zijdeglans
  Brantho Korrux 3-in-1 - Zijdeglans
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  39 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sigmafloor Aqua 2K EP Satin
  Sigmafloor Aqua 2K EP Satin
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: