Stenen verven: wat kun je verven en hoe pak je dit aan?

Als je specifieke ondergronden van een nieuwe likje verf wilt voorzien, is het goed mogelijk dat je ook stenen moet verven. Misschien ga je een stenen muur verven, maar het is ook een optie om een stenen bloembak te gaan verven. De mogelijkheden op dit gebied zijn enorm, maar we horen vaak van klanten dat ze niet zeker weten hoe ze dit moeten aanpakken. Hieronder vertellen we je meer over hoe het stenen verven in zijn werk gaat, wat je zoal kunt beschilderen en welke variaties er mogelijk zijn.

Hoe kun je het beste stenen verven?

Voor alle oppervlakken van steen geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Of je nu een stenen schuur gaat verven of tuin stenen gaat verven, je zult altijd deze stappen moeten ondernemen. Ten eerste zul je de oude, loszittende verflaag moeten verwijderen, mocht deze nog aanwezig zijn. Ook is het altijd nodig om de stenen grondig schoon te maken. Slechte voegen dien je te repareren. Daarnaast is het voorbewerken met een voorstrijkmiddel een aanrader. Tot slot kun je delen rondom de ondergrond afplakken om te voorkomen dat de verf hierop kan geraken. Nu kun je aan de slag met het verven van stenen. Hieronder delen we een aantal ideeën om inspiratie op te doen. Wij adviseren voor de verfklus de Flexa Pure Muurverf - Extra Mat.

Stenen muur wit verven

Je kunt stenen buiten verven, maar je kunt ook stenen binnen verven. Het oppervlak van steen dat het vaakst voorzien wordt van een kleurtje is een muur. Een stenen muur verven is gelukkig niet moeilijk. Een van de opties waarvoor je kunt kiezen is een stenen muur wit verven. Als je een muur gaat beschilderen, is het aan te raden op een aantal factoren te letten. Zo moet de temperatuur tussen de 10 en 20 graden Celsius te zijn, zodat voorkomen wordt dat de verf te langzaam of te snel droogt. Je kunt gewoon kwasten en rollers gebruiken om een stenen muur te verven. Stenen verven levert het beste resultaat op als je twee lagen aanbrengt. Zo kun je zelfs een stenen huis geheel verven. 

Stenen bloembak verven

Elke ondergrond van steen kun je van een likje verf voorzien. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten. Zo kun je bijvoorbeeld ook een stenen bloembak van nieuwe kleuren voorzien. Je kunt zelf bepalen welke kleuren je hiervoor gebruikt, je kunt het zo kleurrijk maken als jij dat wilt. Als je stenen gaat verven, zul je altijd dezelfde voorbereiding moeten uitvoeren. Maak het oppervlak dus goed schoon voor het beste resultaat.

Stenen verven met stippen

Tegenwoordig is het een trend om stenen ondergronden te voorzien van stippen. Stenen verven is helemaal niet ingewikkeld, aangezien je hier gewoon rollers en kwasten voor kunt gebruiken. Hierdoor is het verven van stenen niet alleen toegankelijk voor velen, maar is het ook simpeler om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Op verschillende ondergronden kun je stippen aanbrengen. Deze stippen breng je in een andere kleur aan dan de verflaag die al op het oppervlak aangebracht is. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het verven van stenen. Wat je ook gaat doen, je vindt wat je nodig hebt binnen ons assortiment, via Verfwinkel.nl.

 

 1. Histor Perfect Finish Betonvloer - Zijdeglans
  Histor Perfect Finish Betonvloer - Zijdeglans
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  36 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Alphatex IQ Zijdeglans - Muurverf
  Sikkens Alphatex IQ Zijdeglans - Muurverf
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  41 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf voor Buiten
  Wijzonol Muurverf voor Buiten
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  26 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: