Stopcontact verven of stop contact met muurverf

Stopcontacten zijn functioneel, maar kunnen soms een doorn in het oog zijn als ze niet goed passen bij de inrichting van een kamer. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: het stopcontact schilderen. In dit artikel bespreken we hoe je stopcontacten kunt verven, spuiten of afplakken om ze naadloos in jouw interieur te laten passen. We behandelen ook enkele tips en aandachtspunten voor een professioneel resultaat.

Waarom een stopcontact verven?

Het schilderen van stopcontacten biedt diverse voordelen. Allereerst draagt het bij aan de esthetiek van een kamer, waarbij stopcontacten naadloos samenvloeien met de muur en andere elementen in de ruimte. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om je persoonlijke stijl tot uitdrukking te brengen. Stopcontacten verven kun je immers in de door jouw gewenste kleur doen. Bovendien is het een handige oplossing voor verouderde of beschadigde stopcontacten.

Al met al is het pimpen van stopcontacten een simpele en doeltreffende manier om de uitstraling van een ruimte een flinke boost te geven. Overweeg je om een stopcontact te verven met muurverf? Wij raden af dit te doen. Muurverf hecht namelijk niet goed op kunststof. Hieronder lees je hoe je een stopcontact op de juiste manier kunt verven of spuiten.

Hoe haal je een stopcontact van de muur om te verven?

Door de stopcontacten te voorzien van een likje verf, kunnen ze mooi samensmelten met de rest van de ruimte. Stap één is het uitschakelen van de stroom naar het stopcontact, voordat je begint. Verwijder vervolgens de afdekplaat en plak zorgvuldig de omliggende muur en de schakelaar af met schilderstape om verfvlekken te voorkomen. Gebruik daarna een geschikte verf en een kleine verfkwast voor een egale dekking. Laat de verf volledig drogen volgens de instructies op de verpakking voordat je de afdekplaat weer aanbrengt en de stroom inschakelt. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het schilderen van een stopcontact. Zorg ervoor dat je de juiste stappen neemt, zoals het uitschakelen van de stroom en het zorgvuldig afplakken van de omgeving. Als je dit niet goed doet, kunnen er problemen en veiligheidsrisico's ontstaan.

Stopcontact spuiten en zwart maken

Naast het schilderen van stopcontacten kun je overwegen om ze te spuiten. Spuitverf zorgt vaak voor een gelijkmatige dekking zonder penseelstrepen, wat resulteert in een professionelere uitstraling. Dit is met name belangrijk bij objecten met kleine oppervlakken en details, zoals stopcontacten.

Stopcontact zwart spuiten

Spuitverf kan sneller worden aangebracht dan verf met een kwast. Hierdoor bespaar je tijd. Dat is handig, vooral als je meerdere stopcontacten wilt behandelen. Kies voor Edding Permanent Spray - zwart om een stopcontact mat zwart te spuiten.

Stopcontacten zwart maken

Zwarte stopcontacten zijn populair vanwege hun moderne en elegante uitstraling. Je kunt speciale zwarte stopcontactverf gebruiken om deze look te bereiken. Zorg voor een goede voorbereiding en volg de instructies voor het aanbrengen van de zwarte verf. Voor een geschikte primer kun je bijvoorbeeld de MOTIP Spuitbus Plastic Primer gebruiken om jouw stopcontact te verven.

Muur verven, maar het stopcontact niet 

Begin met het schilderen van je muur door de juiste voorbereidingen te treffen. Omring het stopcontact met afplaktape en druk deze stevig aan om eventuele verfvlekken te voorkomen. Bij Verfwinkel.nl vind je afplaktape voor deze klus. Wacht bovendien altijd tot de verf volledig is opgedroogd voordat je de stroom weer inschakelt, om ongelukken te voorkomen. Alle benodigdheden voor het schilderen van je muur vind je hier.

Het schilderen, spuiten of zwart maken van een stopcontact kan een leuke en eenvoudige manier zijn om je interieur te upgraden. Met de juiste voorbereiding en zorgvuldige uitvoering, waaronder het op de juiste manier losmaken en verven, kun je prachtige resultaten behalen die perfect passen bij jouw stijl. Bij Verfwinkel.nl vind je alles wat je nodig hebt aan verf en gereedschap om jouw project tot een succes te maken. Een stopcontact spuiten is zo gedaan.

 1. MOTIP Spuitbus Plastic Primer - 4063
  MOTIP Spuitbus Plastic Primer - 4063
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. 25% Korting bij besteding vanaf €25
  edding Permanent Spray Mat - Diepzwart mat
  edding Permanent Spray Mat - Diepzwart mat
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf Mat
  Wijzonol Muurverf Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  41 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. 3 plus 1 gratis
  ProGold Maskingtape - Geel
  ProGold Maskingtape - Geel
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: