Structuurverf verwijderen doe je zo

Wil je stuc voorstrijk verwijderen? Of wil je structuurverf verwijderen van een muur? Structuurverf heeft een toevoeging van fijne of grove korrels. Dit geeft een leuk effect en is handig wanneer je oneffenheden wilt verbergen. De een vindt het mooi, de ander wat minder. Dat is heel persoonlijk. Wanneer je het niet mooi vindt of wanneer je de muur opnieuw wilt verven, is het belangrijk dat je de structuurverf goed verwijdert. Wanneer je structuurverf wilt verwijderen kun je dit op meerdere manieren aanpakken. Je kunt er ook voor kiezen om over de structuurverf te schilderen.

Structuurverf glad maken door te egaliseren

Het verwijderen van structuurverf is een behoorlijk intensieve klus. Het glad maken van structuurverf kan een goed alternatief zijn. Structuurverf glad maken doe je door het te egaliseren. Start eerst met het ontvetten van de muur. Na het ontvetten schuur je de muur licht op, hiermee verwijder je de bovenlaag. Behandel kale plekken met een voorstrijk. Een voorstrijk voorkomt namelijk dat kale plekken de egaliseerpasta opzuigen. Breng vervolgens een egaliseerpasta aan, zoals Alabastine MuurGlad. Je brengt Alabastine MuurGlad aan met een roller en een strijker.

Structuurverf verwijderen van een muur

Wil je structuurverf overschilderen met muurverf en een glad eind resultaat creëren? Verwijder dan eerst de structuurverf. Structuurverf verwijderen doe je door te schuren. Dit moet je grondig doen, even snel structuurverf verwijderen zit er dus niet in. Door te schuren krijg je een glad oppervlak dat je opnieuw kunt schilderen. Gebruik voor het schuren een gebakken baksteen. Door met deze baksteen over de grove oppervlakte te bewegen komt de grove korrel los. Nadat de grove korrels weg geschuurd zijn schuur je de muur verder op. Dat doe je de hand of met een schuurmachine. Gebruik hiervoor schuurpapier met een grove korrel. Kies bijvoorbeeld voor ProGold Schuurpapier.

Structuurverf overschilderen met muurverf

Een structuur muur kun je overschilderen, in welke kleur je maar wilt. De structuurverf overschilderen doe je met muurverf. Hierdoor zorg je ervoor dat je de leuke structuur houdt, maar de muur wel een nieuw fris kleurtje geeft. Zorg dat je de muur goed ontvet, voordat je over structuurverf gaat verven. Je hebt voor een muur met structuur meer verf nodig dan een muur zonder structuur. Zorg dat je genoeg verf om over structuurverf heen te verven. Let er tijdens het verven op dat de verf ook goed de gehele muur bedekt, zodat het ook tussen de korrels in komt. Dit doe je door genoeg verf op de roller aan te brengen. Kijk na afloop van de verfklus schuin tegen de muur aan, zo zie je of je nog stukken vergeten bent.

Opnieuw structuurverf op de muur aanbrengen

Wil je opnieuw structuurverf aanbrengen op de muren? Zorg dan dat je producten gebruikt die goed zijn. Zo krijg je het mooiste resultaat. Wil je een extra fijne structuur op de muur? Dan is de Alabastine Structuurverf 3 in 1 Extra Fijn een goede keuze. De fijne structuurkorrel geeft een subtiel effect op de muren. De verf is zowel binnen als buiten te gebruiken. Of kies voor een structuurverf in een mooie kleur. Histor Monodek Structure is een goed dekkende structuurverf voor binnen en is kant & klaar voor gebruik. Ideaal voor wanneer je de muur wilt voorzien van een mooie kleur met een structuur. Kijk verder op Verfwinkel.nl voor alle spullen die je nodig hebt om de muur te verven met structuurverf.

 1. Alabastine MuurGlad Rolbaar
  Alabastine MuurGlad Rolbaar
  4.3 out of five star rating on Trustpilot
  21 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Alabastine Muurglad Roller & Strijker
  Alabastine Muurglad Roller & Strijker
  4.2 out of five star rating on Trustpilot
  14 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Alabastine Sierpleisterreiniger
  Alabastine Sierpleisterreiniger
  1 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Beste Muurverfroller
  Anza Verfroller - MicMex
  Anza Verfroller - MicMex
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  91 reviews
  Vanaf

Lees ook: