Vlekken op je muur na het schilderen? Zo los je het op!

Helaas kan het gebeuren dat er vlekken in de muurverf ontstaan. Deze vlekken na het schilderen van de muur kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen deze vlekken ontstaan zijn als onderdeel van algehele baanvorming, maar vlekken kunnen ook later ontstaan nadat de ondergrond bijvoorbeeld gereinigd moest worden. Wat de oorzaak ook is, op vlekken in je muurverf zit je niet te wachten. In deze blog vertellen we je meer over hoe vlekken op de muur na het schilderen ontstaan en wat je kunt doen om vlekken op geschilderde muren te verwijderen.

Vlekken en strepen op de muur na het schilderen

Strepen en vlekken na het verven van de muur, het is iets waar je niet op zit te wachten. Toch kan het gebeuren. Ook kan het op andere ondergronden plaatsvinden, bijvoorbeeld strepen op een deur na het schilderen. Meerdere oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan het feit dat er strepen en vlekken na het schilderen zijn ontstaan. Je kunt bijvoorbeeld een zuigende ondergrond geverfd hebben zonder eerst voorstrijkmiddel aan te brengen. Een voorstrijk zoals deze Histor Perfect Base Dekkende Muurvoorstrijk kan de kans op banen en vlekken op de muur na het verven verkleinen. Heb je last van vlekken die maar blijven terugkeren? In dat geval kan het aanbrengen van deze Alabastine Xtra Voorstrijk Vlekken je uitkomst bieden. Andere oorzaken van vlekken in je muurverf zijn:

 • De verf is te snel gedroogd
 • Te hoge of te lage omgevingstemperatuur
 • Je hebt een te dunne laag muurverf aangebracht
 • Niet geschikte verf, kwast of roller gebruikt
 • Te heftige ventilatie
 • Te veel pauzes tijdens het schilderen 

Vlekken in de muurverf na het schrobben

Vlekken op een matte muur kunnen ook door een andere reden zijn ontstaan. Het is goed mogelijk dat je een prima verfresultaat hebt behaald. Toch kunnen vlekken ontstaan doordat je bijvoorbeeld een oneffenheid op de muur moest schrobben. Alhoewel veel producten reinigbaar of schrobbaar als kenmerk hebben, blijven er soms na het schrobben glanzende plekken achter. Dit komt vooral bij donkere kleuren voor. Over het algemeen staat dit in het kenmerkenblad van een product vermeld. Deze kenmerkenbladen zijn bij ons op de productpagina te vinden. Dat voorkomt onaangename verrassingen. Ook goed om te weten: hoe vaker je een verflaag reinigt, hoe eerder een nieuwe laag moet worden aangebracht om de gewenste eigenschappen te behouden.

Hoe kan ik vlekken op een geverfde muur verwijderen?

Bij vlekken in muurverf geldt: voorkomen is beter dan genezen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Toch zijn vlekken na het schilderen van de muur niet altijd te voorkomen. In dat geval wil je de vlekken van de geverfde muur verwijderen. De beste oplossing in de meeste situaties is het opnieuw verven van het oppervlak. Met de juiste voorbereiding voorkom je problemen.

Muur geverfd en toch vlekken? Bestel hier jouw producten

Als er vlekken op de muur zijn ontstaan, is het opnieuw verven van deze ondergrond over het algemeen de beste oplossing. Bij lichtere kleuren is er een kleinere kans op vlekken in vergelijking met donkere kleuren als het gaat om schrobbare verf. Hier kun je rekening mee houden als je jouw verf via onze webwinkel bestelt. Bij ons bestel je muurverf van een hoge kwaliteit en van de beste merken tegen scherpe prijzen. Ontdek zelf je opties binnen ons assortiment.  

 1. Owachem Owatrol Floetrol
  Owachem Owatrol Floetrol
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  29 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Glidden Texprimer
  Glidden Texprimer
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Wallprim
  Sigma Wallprim
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Easycare Voorstrijk
  Flexa Easycare Voorstrijk
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: