Welke verftechnieken moet je gebruiken?

De verftechnieken die je toepast tijdens het schilderen zijn van grote invloed op het eindresultaat. Je kunt het oppervlak een unieke look geven als je de juiste techniek toepast. Vaak wordt gedacht dat deze technieken alleen uitgevoerd kunnen worden door professionele schilders. Niets is minder waar. Ook jij kunt aan de hand van verschillende soorten verftechnieken oppervlakken een uitzonderlijke uitstraling geven. Zo zijn er verftechnieken voor de muur, maar je kunt ook verftechnieken op hout hanteren. Er is meer mogelijk dan je denkt. Bovendien ben je bij Verfwinkel.nl aan het juiste adres voor alles wat je nodig hebt tijdens je verfklus.

Nieuwe verftechnieken versus oude verftechnieken

Een aantal nieuwe verftechnieken is op dit moment erg populair. Tegenwoordig maken mensen veel gebruik van muursjablonen. Jouw sjabloon naar keuze plak je met tape aan de muur. Vervolgens schilder je hier omheen. Na het drogen zal dit een mooi resultaat opleveren. Op het gebied van sjablonen zijn de mogelijkheden eindeloos. Jij bepaalt welke creaties op je muur verschijnen. Een andere woontrend van dit moment is het verven van cirkels. Vooral voor kinderkamers is dit een vaak gekozen optie. Je hoeft geen professional te zijn om cirkels te schilderen. Het is aan te raden eerst met potlood een cirkel te tekenen. Dit doe je aan de hand van een touw en een potlood. Maak eerst een lus aan het uiteinde van het touw. Bepaal vervolgens het midden van de cirkel en hou hier het touw goed vast. Plaats het potlood in de lus, trek het touw strak en teken vervolgens de cirkel om het middelpunt heen.

Daarnaast zijn er veel oude verftechnieken waaruit je kunt kiezen. Als je de buitenmuur een landelijke look wilt geven is kaleien iets voor jou. Een mix van kalk en zand uit een rivier wordt aan de hand van een blokkwast op een muur geplaatst. Dit effect doet denken aan de boerderijen van vroeger. Een andere verftechniek die je kunt gebruiken is patineren. Dit geeft het oppervlak een verouderde uitstraling. Hierbij kun je het beste gebruik maken van glaceerverf of vernisverf. Binnen onze webshop zijn ook producten verkrijgbaar die in één klap het patineereffect geven. Tot slot kun je kiezen voor de craquelé techniek. Dit geeft het oppervlak een gebarsten look.

Verftechnieken voor de muur

Verftechnieken en muurverf: een gouden combinatie. Er zijn speciale verftechnieken op de muur toe te passen, ieder met hun eigen effect. Zo kun je gebruik maken van het ombre effect om twee of drie kleuren op één muur te krijgen. Eerst geef je aan waar de kleuren elkaar raken. Begin vanaf boven en beschilder ieder gedeelte met een verfrol. Vervolgens meng je de kleuren in een verfbak. Pak hierna een spons, maak deze lichtjes nat en doop deze voorzichtig in de verf. Breng hierna de gemengde kleur subtiel aan op de muur voor een mooie overgang tussen de twee kleuren.

Verftechnieken voor hout

In en rondom je woning zijn er verschillende houten ondergronden. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om je schuur van een nieuw likje verf te voorzien. Daarnaast wordt er vaak gekozen voor het beschilderen van tuinmeubilair. Op deze manier kun je dit meubilair van een nieuwe look voorzien. Ook voor hout zijn er uiteenlopende verftechnieken die je kunt gebruiken. Zo kun je kiezen voor eerder genoemde verftechnieken zoals patineren of craqueleren. Voor het verbleken van een houten ondergrond kies je voor whitewashing of vergrijzen. Dit doe je aan de hand van verdunde krijtverf. Voor welke verftechnieken je ook kiest, je vindt de beste merken voor de laagste prijzen binnen onze webshop.

  1. Wijzonol Muurverf Mat
    Wijzonol Muurverf Mat
    4.7 out of five star rating on Trustpilot
    42 reviews
    Vanaf Adviesprijs

Lees ook: