Elastische verf voor buiten

Elastische verf voor buiten is een aanrader wanneer de verflaag mee moet kunnen bewegen met de ondergrond. Natuurlijk ben je ook voor een elastische verf voor binnen bij Verfwinkel.nl aan het juiste adres, maar in deze blog focussen we ons op de elastische verf voor buiten. Buiten krijgt een ondergrond namelijk sneller te maken met extreme temperatuurswisselingen. Oppervlakken kunnen dan gaan bewegen. Dit gebeurt vooral bij hout. Deze ondergrond kan gaan uitzetten of krimpen, afhankelijk van de temperatuur. Als een verfsoort hier niet tegen bestand is, zullen temperatuurschommelingen ervoor zorgen dat de harde verflaag barst. Om dit te voorkomen, maak je gebruik van elastische verf. Hieronder vertellen we je meer over elastische verf, wanneer je het buiten gebruikt en welke toepassingen er mogelijk zijn.

Wanneer gebruik je elastische verf voor buiten?

Wanneer je een oppervlak buiten wilt voorzien van een verflaag, kun je niet zomaar iedere soort verf gebruiken. De verfsoort die je gaat gebruiken dient bestand te zijn tegen de factoren die van invloed zijn op de verf. Zo zul je buiten sneller te maken krijgen met grote verschillen qua temperatuur. Hierdoor kunnen materialen uitzetten of krimpen. Als een verflaag niet voldoende meebeweegt, zal de laag gaan barsten. Ook spelen de verschillende weersomstandigheden een rol. De verflaag moet niet alleen bestand zijn tegen regen, maar ook mag een felle zon er niet voor zorgen dat de verf gaat verkleuren. Elastische verf voor buiten is bestand tegen al deze factoren en is bovendien duurzaam.

Elastische verf voor hout

Hoewel er diverse materialen zijn waarop je elastische verf kunt toepassen, zien we in de praktijk dat deze verfsoort het meest toegepast wordt op hout. Hout is dan ook het materiaal dat het meest uitzet of krimpt bij wisselende temperaturen. Bovendien zijn er vele soorten houten ondergronden die je buiten kunt schilderen. Goede voorbeelden hiervan zijn de tuinset, een schuur of de schutting. Je kunt in dat geval het beste kiezen voor elastische verf voor hout. Deze verf beweegt met de ondergrond mee, beschermt het hout, is beter voor het milieu en blijft langer mooi.

Elastische verf voor rubber

Vaak wordt aan ons gevraagd of er geschikte elastische verf voor rubber verkrijgbaar is. Helaas is dit nog niet het geval. Rubber is namelijk zo flexibel dat geen enkele verf, hoe elastisch deze ook is, toegepast kan worden op dit materiaal. Zelfs de meest elastische verf voor buiten zal op een gegeven moment barsten wanneer je het gebruikt om rubber mee te verven. Hier wordt in de toekomst ongetwijfeld een oplossing voor gevonden.

Elastische buitenmuur verf kopen bij Verfwinkel.nl

Ook als je op zoek bent naar elastische buitenmuur verf vind je alles wat je nodig hebt binnen het ruime assortiment van onze online winkel. Een geschikt elastische verfmerk voor je buitenmuur is Sigma. Ook de Alphatex lijn van Sikkens behoort tot de beste varianten als je op zoek bent naar elastische verf voor buiten. Deze verfsoorten zijn speciaal gemaakt voor buitenmuren, zijn bestand tegen temperatuurswisselingen, gaan lang mee en zijn bestand tegen iedere weersomstandigheid. Wat je verfklus ook is, je vindt alles wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl. Neem gerust een kijkje en doe inspiratie op voor je volgende klus.

 1. Aanbieding BE
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  145 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Alphaloxan Flex - Muurverf
  Sikkens Alphaloxan Flex - Muurverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Siloxan Flex Matt
  Sigma Siloxan Flex Matt
  4 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Facade Topcoat Satin
  Sigma Facade Topcoat Satin
  5 out of five star rating on Trustpilot
  40 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: