Houten tafel behandelen: zo doe je dat!

Een houten tafel behandelen is de beste manier om dit meubelstuk van bescherming te voorzien. Verschillende soorten hout kun je op deze manier beter beschermen. Je kunt bijvoorbeeld een eiken tafel behandelen, een mango houten tafel behandelen, een acacia houten tafel behandelen, een douglas houten tafel behandelen, een grenen houten tafel behandelen of een teak houten tafel behandelen. Je kunt een tafel die al behandeld is opnieuw behandelen, maar het is ook mogelijk om een onbehandelde houten tafel te behandelen. In deze blog vertellen we je meer over een houten tafel behandelen. We laten je zien waarom dit een goed idee is en op welke manier je dit het beste aanpakt.

Waarom kies je voor het behandelen van een houten tafel?

Je kunt een houten tafel behandelen tegen vlekken, vuil, vocht en nog veel meer. Om vlekken weg te krijgen, kun je een houten tafel behandelen met groene zeep. Tegelijkertijd is dit geen oplossing die een permanente bescherming biedt. Producten zoals olie, beits of een lak kunnen deze bescherming wel bieden. Zo wordt de houten tafel voorzien van een beschermlaag. Op die manier kunnen diverse soorten schade aan de houten tafel voorkomen worden. Je hoeft niet meer bang te zijn dat vlekken in de tafel kunnen trekken. Ook wordt verkleuring voorkomen. Zo blijft de tafel er voor een lange tijd goed uitzien en beleef jij hier langer plezier aan.

Hoe een eiken tafel behandelen?

Er zijn diverse producten die je in kunt zetten om een houten tafel, bijvoorbeeld een eiken tafel, te beschermen. Zo kun je een houten tafel behandelen met olie. Dit product trekt in het hout en zorgt voor verzadiging van de poriën. Dit maakt het voor vloeistoffen onmogelijk om in het hout te trekken. Dit minimaliseert de kans op vlekken en kringen. Olie is geschikt voor meerdere soorten hout. Je kunt dit gebruiken voor het behandelen van een eiken tafel, je kunt een douglas hout tafel hiermee behandelen en diverse andere houtsoorten. Olie is transparant, zodat de houtnerf zichtbaar en voelbaar blijft. Bij ons kun je onder meer kiezen voor deze Trae-Lyx Naturel Olie – Kleurloos en deze Verfijn Bangkirai Olie.

Ga je een houten tafel buiten behandelen, dan kan het lonen om te kiezen voor een beits. Een beits beschikt over vochtregulerende eigenschappen. Hierdoor biedt het houten ondergronden in de buitenlucht voor langere tijd bescherming tegen de weersomstandigheden. Daarnaast wordt er bescherming geboden tegen vergrijzing. Binnen ons assortiment kun je zowel kiezen voor een transparante beits (waarbij de houtnerf zichtbaar blijft) als een dekkende beits. Tot slot kun je ook kiezen voor een lak. Dit is een betere optie voor tafels binnen. Door de afwerklaag van een lak wordt de houten tafel beschermd tegen krassen, stoten en vlekken. Een goede optie is deze Cetabever Natuurlijk Effect Meubel.

Houten eettafel behandelen? Bestel bij Verfwinkel.nl jouw producten

Ga je een houten tafel behandelen, binnen of buiten? Je hebt meerdere opties als je hiervoor kiest. Binnen ons assortiment is altijd wel een passend product te vinden. Bovendien zijn er producten verkrijgbaar die gemaakt zijn voor specifieke soorten hout. Zo weet je zeker dat je jouw houten tafel op de beste manier gaat behandelen. Ontdek het zelf en bekijk het aanbod van onze webshop nu.

 1. Staalmeester Platte Kwast - Serie 2010
  Staalmeester Platte Kwast - Serie 2010
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Trae-Lyx Naturel 2K - Ultra Mat
  Trae-Lyx Naturel 2K - Ultra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  32 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Trae-Lyx Grondlak - Kleurloos
  Trae-Lyx Grondlak - Kleurloos
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: