Alles wat je moet weten over kunststof verven

Kunststof verven wordt vaak gezien als een lastige klus. Dat is de reputatie die dit materiaal heeft onder onze klanten. In deze blog willen we deze mythe rondom kunststof schilderen ontkrachten. Het is helemaal niet lastig om kunststof te verven. Kunststof en plastic verven is prima te doen voor iedere doe-het-zelver. Maar dan moet je wel de juiste stappen uitvoeren. In vergelijking met andere ondergronden is er één belangrijke stap die essentieel is als je kunststof gaat verven. Welke stap dat is, vertellen we je in deze blog. We laten je zien dat het verven van kunststof helemaal niet zo moeilijk is als gedacht wordt.

Kun je kunststof verven?

Ja, het is mogelijk om kunststof te verven. Kunststof heeft de reputatie dat het ingewikkeld is om dit materiaal van een nieuwe laag verf te voorzien. Deze reputatie is ontstaan omdat kunststof een materiaal is dat lange tijd geen nieuwe laag verf nodig heeft. Kunststof is zowel onderhoudsvrij als kleurvast. Als het niet per se hoeft, is het dus niet nodig om dit materiaal te schilderen. Omdat je jaren dezelfde kleur kunt houden, is de gedachte ontstaan dat kunststof lastig is om te verven. Dat is dus niet zo. Als je een kunststof ondergrond van een nieuwe kleur wilt voorzien, is dit dus een optie. Maar het is hierbij wel van belang dat je het op de juiste manier aanpakt. Controleer daarnaast altijd vooraf of er geen folielaag op het kunststof zit. Deze folielaag is niet overschilderbaar.

Hoe kan ik het beste kunststof schilderen?

Er is geen speciale plastic verf die je nodig hebt om kunststof van een nieuwe laag verf te voorzien. Dit kan prima met diverse soorten lak. Maar dan moet je wel de essentiële eerste stap ondernemen: de juiste primer toepassen. Je hebt een primer nodig die geschikt is voor kunststof. Hierbij kun je denken aan producten zoals deze Sigma Multiprimer Aqua en deze Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit-Acryl. Ook de Wijzonol Hechtprimer – Waterverdunbaar is geschikt. Dit soort primers maken het lakken van kunststof mogelijk.

Verf voor plastic en kunststof? Een gewone lak volstaat

Zowel kunststof als plastic schilderen voer je op dezelfde manier uit. Je begint met het reinigen van de ondergrond. Je kunt het beste kunststof ontvetten voor het schilderen. Grondig ontvetten en nawassen met alleen water zorgt voor een betere hechting van de verf. Hiervoor kun je een verfreiniger zoals deze St. Marc Verfreiniger gebruiken. Ook kun je kunststof opschuren voor een betere hechting. Gebruik hierbij zeer fijn schuurpapier zoals deze SIA 7983 Siasponge Flex – Schuurpad om krassen te voorkomen. Voor het aanbregen van de verf adviseren wij de Anza Lakset Antex Mini. Na het aanbrengen en laten drogen van de primer kun je de toplaag aanbrengen. Hiervoor kies je voor een lak van een hoge kwaliteit. Toppers uit ons eigen assortiment zijn onder meer de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin, de Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar en deze Sigma S2U Nova Satin.

Kunststof verven buiten en binnen? Het kan met onze producten

Alles wat je nodig hebt om kunststof te verven, ontdek je binnen ons uitgebreide assortiment. Van de verfproducten tot aan de schilderbenodigdheden: wij hebben het allemaal. Onze prijzen zijn tot 50% goedkoper in vergelijking met onze concurrenten. Je shopt bij het grootste online assortiment van Nederland op het gebied van verf. Dankzij onze snelle en correcte levering hoef je nooit lang te wachten op een bestelling. Koop jouw verfproducten ook bij ons en ga meteen aan de slag.

Lees ook:

Hiermee verf je kunststof
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 49,05
2.
€ 16,16
3.
€ 34,72
4.
€ 43,95
Prijs totaal € 143,88