MDF verven en randen afwerken

MDF verven kan een lastigere klus zijn in vergelijking met het verven van andere soorten hout. MDF staat voor Medium Density Fibreboard en zijn platen die gemaakt zijn van geperst hout. Hierdoor is de dichtheid lager dan bij “echt” hout. Daardoor neemt MDF gemakkelijk vocht op en zul je dit plaatmateriaal altijd goed moeten beschermen tegen vocht door het MDF te verven. Die lage dichtheid merk je goed wanneer je MDF gaat verven. De verf wordt namelijk veel sneller opgenomen, vaak met strepen tot resultaat. Dat wil je natuurlijk niet! Gelukkig kun je met de tips uit dit blog MDF streeploos schilderen Hieronder vertellen we je meer over MDF verven en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Hoe gaat MDF verven in zijn werk?

MDF bestaat uit lijm en vezels die onder hoge druk op elkaar zijn samengeperst. Hoewel de dichtheid van deze houtsoort middelhoog is, is MDF zeer slijtvast. Bovendien kan deze houtsoort niet versplinteren. Er zijn dan ook diverse ondergronden binnen je woning te vinden die van MDF gemaakt zijn. Denk hierbij aan kastdeuren, meubels of keukenkastjes. De voorbereidingen die je moet treffen als je MDF gaat schilderen, zijn vergelijkbaar met andere verfklussen. MDF bevat paraffine, dit is een vettige laag. Zo zul je eerst de ondergrond grondig moeten ontvetten met bijvoorbeeld thinner of Alabastine MDF Reiniger - Doekjes, beschadigingen repareren met een MDF-vuller en indien nodig de MDF lichtjes schuren en daarna in de grondverf verven. Door te kiezen voor een MDF grondverf voorkom je dat de grondverf volledig in het MDF trekt. Geen MDF grondverf in huis? Geen probleem een goede multiprimer volstaat ook

Hoe kun je keukenkastjes verven die van MDF zijn?

Ook voor keukenkastjes van MDF moet je de voorbereidingen die hierboven beschreven werden toepassen. Van nature heeft deze houtsoort een bruine kleur. Vaak wil je de kastjes van een lichte kleur voorzien. Hebben je MDF-keukenkastjes al een verflaag, dan volstaat goed ontvetten, schuren en een nieuwe verflaag aanbrengen. Wil je weten hoe je het beste je keukenkastjes kunt schilderen met speciale keukenkastjes lak? Lees dan ons blog. Het moeilijkst is om MDF op de kopse kant te schilderen. Hoe dat in zijn werk gaat, vertellen we je hieronder.

MDF randen afwerken: MDF op de kopse kant verven

Wanneer je onbehandelde MDF randen gaat afwerken, zul je al snel merken dat de kopse kanten en sierranden de moeilijkste onderdelen zijn om te schilderen. De randen zuigen de verf namelijk enorm snel op. In de extreemste gevallen lijkt het zelfs alsof je nog helemaal niets geverfd hebt. Daarom verdient het schilderen van de kopse kant een speciale aanpak. De oplossing van dit lastige probleem is heel simpel! Gebruik MDF randsealer. Door de MDF randen voor te behandelen met randsealer, wordt de zuiging opgeheven en kun je de randjes verder hetzelfde als de rest van de MDF schilderen.

MDF grondverf kopen bij Verfwinkel.nl

MDF schilderen? Verf om MDF te schilderen bestel je eenvoudig en voordelig op verfwinkel.nl. Wil je snel aan de slag? Geen probleem! We hebben altijd MDF verf op voorraad. Daardoor heb je snel de meest geschikte verf in huis voor jouw project. Weet je niet goed hoe je MDF schilderen moet aanpakken? Ook daarbij helpen we je graag. Onze verfexperts van de klantenservice voorzien je graag van een professioneel schildersadvies. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Via deze nieuwsbrief vallen we je niet lastig, maar voorzien we je van informatie over onze nieuwste producten, ontvang je schildertips voor het schilderen met o.a. Hermadix en blijf je op de hoogte van onze acties en aanbiedingen om MDF verven tot een goed einde te brengen.

Dit heb je nodig om MDF te verven:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 18,65
2.
€ 9,18
3.
€ 16,16
Prijs totaal € 43,99

Lees meer: