Muur verven: welke verf kies je?

Een muur verven is één van de meest uitgevoerde verfklussen. Je kunt een muur gemakkelijk zelf schilderen. Zelfs als je niet zo’n doe-het-zelver bent, is dit een klus die je prima zelf kunt klaren. In meerdere van onze blogs vertellen we je hoe je een muur het beste kunt verven. Ook zijn we ingegaan op specifieke situaties, bijvoorbeeld een betonnen muur verven en een bakstenen muur verven. Maar wat is de meest geschikte verf voor iedere situatie waarin je een muur gaat verven? Wij vertellen het je hieronder.

In het kort: hoe verf je een muur?

Een muur verven begint met het reinigen van de muur met bijvoorbeeld verfreiniger en ontvetter. Repareer eventueel aanwezige beschadigingen met een muurvuller. Breng vervolgens een voorstrijk aan. Dit is niet voor iedere klus per se nodig, maar het levert altijd een mooier resultaat op. We vertellen je er meer over in onze blog over voorstrijk. Hierna kun je de wand schilderen. Hoeken, randen en andere lastige plekken schilder je met een kwast. Voor de grote oppervlakken gebruik je een verfroller. Werk in banen, eerst van links naar rechts en dan van boven naar beneden. Verf je muur in één keer zonder pauzes. Dit is verven voor beginners in een notendop. Zowel voor binnen als voor buiten zijn er geschikte muurverven binnen ons assortiment te vinden.

Is latex een geschikte verf voor mijn muur?

Latex is één van de opties die je hebt voor je muur. Vaak wordt gedacht dat latex een apart soort verf is. Vroeger was dit het geval, waarbij latex een verfsoort was die kwalitatief beter was dan standaard verf. Inmiddels is latex geen aparte verfsoort meer. Het is een synoniem van muurverf geworden. In onze blog over latex schilderen vertellen we je er meer over. Dit is een prima optie om een muur mee te verven. Goede varianten uit ons assortiment zijn Sikkens Alpha Projecttex, Sikkens Alphatex SF Mat, Sigmatex Superlatex Matt en Wijzonol Wijzotex Mat.

Huis wit verven: voor en na het schilderen

In één van onze andere blogs laten we je zien dat je huis schilderen een verfklus is die je zelf kunt doen. Ook hebben we je laten zien wat de ideale temperatuur is om buiten te schilderen. Eén van de meest gekozen opties van dit moment is een huis wit verven. Een huis wit schilderen is toegestaan. Vooraf kan je huis er wat verouderd uitzien. Bovendien is het maar de vraag of je huis goed genoeg beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld de felle zon of de regen. Na het wit verven van je huis is je woning beter beschermd tegen weersinvloeden en beschikt het over een aangename lichte uitstraling. Waar je voorheen last had van verkleurde bakstenen, ziet je huis er nu weer zo goed als nieuw uit. Hierbij maak je gebruik van een goede muurverf voor buiten

Je muur een andere kleur verven? Verfwinkel.nl helpt je

Zowel voor muren binnen als buiten vind je alles wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl. Niet alleen kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogstaande verf, maar je bestelt via onze webshop ook eenvoudig en snel alle benodigdheden die je tijdens het verven van een muur kunt gebruiken. Je kunt bij ons je verf laten mengen in iedere kleur. Ontdek zelf de mogelijkheden.

 1. Wijzonol Muurverf voor Buiten
  Wijzonol Muurverf voor Buiten
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  26 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Alpha Topcoat
  Sikkens Alpha Topcoat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Facade Topcoat Matt
  Sigma Facade Topcoat Matt
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  19 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: