Natuursteen verven: hoe doe je dat het beste?

Vaak liggen natuurstenen als dorpel in de badkamer en soms ook in woonkamers. Hoe langer de stenen liggen, hoe meer je resten van zeep, vuil en kalk erop ziet. Hoe hard je ook boent, deze gebruikssporen krijg je eigenlijk niet weg. Dan is het een goed idee om de natuursteen te verven. Natuurlijk kun je ook de vensterbank verven die van steen is. Het is belangrijk om deze klus goed aan te pakken, zodat het eindresultaat het gewenste effect heeft. Volg daarom de stappen die hier onder staan beschreven. Gebruik de primer en coating van Verfwinkel.nl en je krijgt een prachtig resultaat.

Hoe kun je het beste natuursteen verven?

Er zijn verschillende soorten natuursteen, van leisteen tot graniet. Omdat de behandeling van elk soort natuursteen weer anders is, is het verstandig om de juiste producten te gebruiken. Het is verstandig om twee lagen verf aan te brengen.

Stappenplan om een stenen vensterbank of dorpel te verven

Om te beginnen maak je eerst de dorpel of de vensterbank goed schoon. Gebruik hiervoor een speciale reiniger die is gemaakt voor natuursteen. Dit middel zal de coating, die normaal gesproken op de natuursteen zit, eraf halen. Voordat je verder gaat en je dorpel gaat verven met dorpel verf moet deze eerst goed drogen. Wil je een stenen vensterbank verven? Dan is reinigen en drogen ook een belangrijke stap. Ook is het verstandig om het oppervlak te schuren. Hierna breng je een primer aan. Een primer zorgt ervoor dat de verf goed hecht aan de natuursteen. Vergeet ook de mogelijke voegen niet.

Na het aanbrengen van de primer moet deze goed drogen voordat je verder kunt gaan met de volgende stap. Om de primer aan te brengen gebruik je een goede kwast en roller. Je hoeft maar één laag primer aan te brengen voordat je aan de slag kunt met de verf. Kies vervolgens een coating die geschikt is voor natuursteen. Het is ook mogelijk om natuursteen in een kleur te verven. In dat geval kies je voor een colorcoat. Zo heb je de keuze om bijvoorbeeld de natuursteen zwart te maken, dat ziet er stijlvol uit. Maar uiteraard staan andere kleuren ook mooi. Wil je natuursteen verven zonder verschillende potten verf te hoeven kopen? Kies dan voor een alles in één coating. Wil je natuursteen buiten verven? Dan geldt hetzelfde stappenplan.

Kan je graniet schilderen?

De harde natuursteen graniet, dat bestaat uit gestold magma, is te schilderen. Wil je graniet verven? Dan zul je ook hier eerst het oppervlak goed schoon moeten maken. Heb je het granieten oppervlak al een keer geverfd? Dan begin je met schuren, zodat de oude verflagen eraf gaan. Maak nu alles stofvrij, vervolgens breng je een hechtprimer aan. Deze primer zorgt ervoor dat de uiteindelijke verflaag goed blijft zitten op de (reeds geschilderde) of oude verflaag. Als de primer helemaal droog is, kun je beginnen met het aanbrengen van een coating in de kleur die je wenst.

Natuursteen verven met de producten van Verfwinkel.nl

Om het mooiste resultaat te krijgen is het belangrijk dat je kiest voor de juiste producten. Het is namelijk best wel een klusje om natuursteen te verven met graniet verf en het is zonde als je het binnen de kortste keren weer over moet doen. Kies daarom voor een alles in één verf voor natuursteen of een primer voor natuursteen en rollers en kwasten van Verfwinkel.nl. Maar ook voor het ontvetten, reinigen en schuren kun je hier terecht. Het assortiment van Verfwinkel.nl is groot en bevat vele A-merken natuursteen verf. Zowel de vakman als de handige doe-het-zelver vindt daarom wat hij nodig heeft om natuursteen te verven.

 1. Zinsser Bulls Eye 123 Primer
  Zinsser Bulls Eye 123 Primer
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Brantho Korrux 3-in-1 - Hoogglans
  Brantho Korrux 3-in-1 - Hoogglans
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. ProGold Verfroller - Nylon 7 mm
  ProGold Verfroller - Nylon 7 mm
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. SIA 7983 Siasponge Flex Schuurpads per 10 stuks
  SIA 7983 Siasponge Flex Schuurpads per 10 stuks
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: