RVS verven: zo doe je dat!

Roestvrij staal oftewel RVS verven is geen moeilijke verfklus, zelfs als je geen ervaren schilder bent. Het is vooral tijdens de voorbereidingen op RVS schilderen dat je goed moet opletten, want hier leg je de basis. Als je de voorbereidingen naar behoren uitvoert, zal het eindresultaat er beter uitzien. Er zijn diverse ondergronden van RVS die je van een nieuwe laag verf kunt voorzien. Wellicht wil je een RVS aanrechtblad verven, RVS handgrepen verven, een RVS plaat schilderen, een RVS afzuigkap verven, een RVS lamp verven of een RVS spoelbak verven. Kortom, er is een hoop mogelijk als je kiest voor het schilderen van RVS. Vele ondergronden kun je van een nieuwe look voorzien. Wij laten je in deze blog zien hoe je dit precies aanpakt.

Kun je RVS schilderen?

Klanten vragen zich geregeld af: kan je RVS verven? Het antwoord hierop is een volmondig ja. Alhoewel RVS bekend staat als roestvrij staal, is roestvast staal een betere benaming. Zelfs RVS kan gaan roesten, alhoewel de kans hierop kleiner is in vergelijking met andere soorten staal. RVS is eigenlijk bedoeld om onafgewerkt te blijven. Hierdoor denken veel mensen dat RVS verven onmogelijk is. Dat is dus niet zo, je kunt prima RVS verven. Hierbij heb je diverse opties waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld RVS mat zwart maken. Kun je RVS verven? Ja, maar de juiste aanpak is hierbij wel vereist.

Hoe RVS verven?

Bij het verven van RVS kan een goede voorbereiding leiden tot een mooier eindresultaat. Zoals bij de meeste verfklussen het geval is, zul je de ondergrond ten eerste goed moeten reinigen met een ontvetter. Hierbij kun je bijvoorbeeld gebruik maken van deze St. Marc Verfreiniger. Het nawassen doe je enkel met water. RVS hoef je maar licht op te ruwen voordat je het gaat voorzien van verf. Hierbij kun je gebruik maken van scotchbrite. Geschikte producten uit ons assortiment zijn onder meer deze ProGold Schuurspons en deze 3M Scotchbrite Handpad.

RVS verven kun je om meerdere redenen doen. Zo kan het zijn dat je een oppervlak van een nieuwe look wilt voorzien of ga je RVS verven om de ondergrond beter te beschermen tegen roest. Het kan nodig zijn om vooraf een primer aan te brengen, maar dit zal afhangen van de verf waarvoor je kiest. Een goede primer voor RVS ondergronden is deze Hammerite Hechtprimer. Sowieso zijn hechtprimers de beste keuze voor staal. Een primer is niet nodig als je bijvoorbeeld kiest voor deze Hammerite Ultima – Mat Metaallak. Dit product is een grondlak, voorlak en aflak in één. Ook Brantho Korrux 3-in-1 is een geschikte optie voor dit soort ondergronden. Over het algemeen zijn minimaal twee lagen lak nodig voor het beste resultaat.

Kan ik RVS schilderen? Met onze producten kan het!

Binnen het assortiment van Verfwinkel.nl ontdek je de producten die je nodig hebt om RVS te verven. Bij ons bestel je producten voor uiteenlopende toepassingen, bijvoorbeeld een RVS plaat verven of een RVS aanrechtblad schilderen. Daarnaast kunnen wij jouw metaallak mengen in de door jou gekozen kleur. RVS zwart verven maken wij mogelijk, maar er zijn nog vele andere kleuren waar je uit kunt kiezen. Bestel daarom vandaag nog jouw verf om RVS mee te verven via onze webwinkel.

 1. Südwest All-Grund Multiprimer K51 Wit - Alkyd
  Südwest All-Grund Multiprimer K51 Wit - Alkyd
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  23 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  37 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Avis Multiprimer - Zwart
  Avis Multiprimer - Zwart
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: