Trespa schilderen: alles wat je hierover moet weten

Trespa schilderen is een klus die voor iedere doe-het-zelver uitvoerbaar is. Zelfs als je een doe-het-zelver met minimale ervaring op het gebied van schilderen bent, kun je deze taak prima op je nemen. Let hierbij wel op dat je het correct aanpakt. Het probleem van het oppervlak van deze platen is namelijk dat verf zich hier moeilijk aan hecht. Ga je Trespa overschilderen? Dan zul je dus wat extra stappen moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat de lak zich optimaal aan deze ondergrond hecht. Vaak wordt aan ons gevraagd: kan je Trespa schilderen? Hoe kun je Trespa schilderen? In deze blog geven we je antwoord op deze vragen.

Wat is Trespa?

Trespa zijn HPL platen. HPL staat voor High Pressure Laminate, wat de eigenlijke naam is van deze platen. Toch wordt dit plaatmateriaal Trespa genoemd, naar de Nederlandse fabrikant die deze platen produceert. Zij zijn hier zo bekend mee geworden dat hun naam synoniem is geworden met deze platen. Een Trespa plaat is opgebouwd uit meerdere lagen van natuurlijke vezels die samen zijn geperst. De duurzame toplaag zorgt ervoor dat deze kern beschermd wordt. Dit alles levert een plaat op die lang meegaat, tegen een stootje kan en waar je weinig onderhoud aan zult hoeven uitvoeren. Ook het weer, van veel regen tot een felle zon, kan deze platen niet aantasten. Hierdoor zijn deze platen perfect voor diverse buitentoepassingen en is HPL schilderen eigenlijk niet nodig. Toch kun je een HPL plaat verven als je hem een andere kleur wilt geven. We leggen je graag uit hoe HPL verven in zijn werk gaat.

Kun je Trespa schilderen?

Vele doe-het-zelvers hebben het zichzelf afgevraagd: kan ik Trespa schilderen? Trespa is een materiaal wat je in een kleur kunt bestellen, maar het is goed mogelijk dat je na verloop van tijd deze kleur zat bent en je wat anders wilt. Misschien vind je het wel tijd om je tuin of woning een andere look te geven. De Trespa plaat verven, kan dan een mooie oplossing zijn. Gelukkig is het mogelijk om Trespa te schilderen. Bovendien hoeft deze klus helemaal niet moeilijk te zijn. Het schilderen van Trespa is voornamelijk lastig omdat verf niet goed hecht aan het oppervlak van deze plaat.

Trespa schilderen: voorbehandelen is alles

Een goede voorbereiding is het halve werk. Iedere schilderklus vereist dat je de te bewerken ondergrond grondig reinigt en dit geldt ook voor Trespa verven. Hierna maak je het oppervlak vrij van vet. Vervolgens schuur je de Trespa platen zorgvuldig op. Als het oppervlak vrij is van stof en vet, kun je beginnen met het aanbrengen van de eerste laag. Je hebt een primer nodig voordat je Trespa gaat schilderen. Specifiek heb je een kunststof primer voor Trespa nodig die goed om kan gaan met moeilijke ondergronden. In dat geval kies je voor een goede Multiprimer als Trespa grondverf. Hierna kun je de lak van jouw keuze aanbrengen. Als je de zijkant van Trespa wilt schilderen, doe je dit op dezelfde manier en met dezelfde Trespa verf.

Trespa panelen schilderen: je vindt in onze shop wat je nodig hebt

Bij Trespa schilderen, is het van belang dat je kiest voor een product van een hoge kwaliteit. Hoe slechter de kwaliteit, hoe slechter het resultaat zal zijn. Dit geldt dubbel voor een moeilijke ondergrond zoals Trespa. Gelukkig zit je bij Verfwinkel.nl altijd goed als je op zoek bent naar verfproducten voor van een hoge kwaliteit voor een lage prijs. Kijk op je gemak rond binnen ons assortiment en doe inspiratie op voor jouw verfklus. We helpen je ook graag met vragen en advies over Trespa verven.

Deze primer heb je nodig om Trespa te schilderen:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 18,75
2.
€ 43,16
3.
€ 115,60
4.
€ 44,95
5.
€ 61,34
Prijs totaal € 283,80

Lees ook: