Alles over afplaktape

Afplaktape heeft meerdere toepassingen. Het wordt vooral gebruikt door schilders om hoeken mee af te dekken, maar je kunt deze tape ook gebruiken voor het markeren van specifieke plekken of om setjes schroeven bij elkaar te houden. Afplakband heb je in verschillende soorten en maten. Meestal is afplakband geel van kleur, maar er zijn ook andere kleuren verkrijgbaar. Ben jij van plan om afplakband bij het schilderen toe te passen en ben je benieuwd welke afplaktape je moet gebruiken? Je leest het hier. Wanneer afplaktape verwijderen het beste kan, vertellen we je ook.

Snel naar de beste afplaktape:

Crêpe afplaktape

Crêpe afplaktape is de afplaktape die het meest bekend is. Deze tape heeft normaal gesproken in een wit/crème kleur. De tape is makkelijk af te scheuren en eenvoudig te gebruiken. Het is een goede basis afplaktape voor je raam. Naast het raam is dit ook een goede afplaktape voor je vloer. Het is een ideale afplaktape voor je vloerbedekking aangezien het een goede hechting biedt en de vloerbedekking uitstekend beschermt tegen verfspatten. Deze schilderstape verwijderen gaat ook simpel.

Goud-Gele afplaktape

Gele afplaktape is de beste keuze als afplaktape voor je raam. Deze tape is een aanrader voor scherpe verfranden op ramen en andere ondergronden. Met deze afplak tape kun je strakke lijnen maken en er blijven geen lijmresten achter op de ondergrond. Het is mogelijk om deze tape ongeveer 3 tot 6 maanden te laten zitten. Wel wordt sterk aangeraden om de afplaktape snel te verwijderen als je klaar bent met verven. Fabrikanten noemen gele afplaktape ook wel eens goud-gele maskingtape of tape Gold. Wij adviseren voor de goud-gele maskingtape onze Verfwinkel.nl Maskingtape Geel.

Paarse afplaktape

Paarse afplaktape is geschikt voor de kwetsbare ondergronden. Zo is het een goede afplaktape voor op behang of over pas geschilderde ondergonden. Deze tape is alleen voor binnen geschikt. Heb je de tape als afplaktape voor behang gebruikt?  Voor het beste resultaat kun je na het verven de afplaktape het beste meteen verwijderen.

Blauwe afplaktape

Afplaktape is ook verkrijgbaar in het blauw. Deze tape is de beste afplak tape voor je buitenschilderwerk aangezien de tape UV-bestendig is. Blauwe afplaktape is speciaal voor buitenshuis ontwikkelt en erg sterk. 

Afplaktape met folie

Afplaktape met folie komt ook veel voor en wordt veel gebruikt bij de grote verfklussen. Dit is afplak tape waar folie aan vastzit. Door de tape te plakken kan je makkelijk een hele wand met de folie bedekken en gemakkelijk starten met je verfklus.

Afplaktape voor ruwe ondergronden

Soms wil je een ruwe ondergrond afplakken om strakke verflijnen te krijgen. Speciaal voor ruwe ondergronden zoals structuurverf, schuurwerk en steenstrips is er afplaktape voor ruwe ondergronden

Wat moet je doen als er verf kruipt onder je de afplaktape?

Het komt nogal eens voor dat er verf kruipt onder afplaktape. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van Frog Tape. en de Kip Ultra- Sharp Tape. Beide soorten afplaktape bevatten een PaintBlock technologie waardoor verf niet meer onder de tape door kan lopen en Frogtape verwijderen, gaat ook erg eenvoudig. Deze tape is zowel voor hout, glas en metaal te gebruiken en voorkomt dat verf kruipt onder afplaktape. Frog-Tape is special voor binnen gebruik met watergedragen verf. De Kip Tape Ultra Shap is zowel binnen als buiten te gebruiken. 

Hoe kan je afplaktape aanbrengen en verwijderen?

Afplaktape breng je het beste aan door de tape strak te houden en de rechte lijn goed aan te houden. Door zorgvuldig af te plakken krijg je strak schilderwerk. Wanneer schilderstape verwijderen? Afplaktape van de ondergrond verwijderen kun je het beste doen wanneer de verf nog nat is. Je kan de tape dan het beste in een hoek van 30-45 graden zorgvuldig los trekken. Hoe lang je schilderstape kunt laten zitten, hangt dus af van de droogtijd van de verf.

Nu weet je hoe lang je afplaktape kunt laten zitten. Heb je afplaktape nodig? Bekijk het aanbod snel onder de categorie afplaktape. Bij Verfwinkel.nl profiteer je van scherpe prijzen en een snelle levering.

 1. Goedkoopste Aanbieder
  Frogtape
  Frogtape
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf
 2. 3 plus 1 gratis
  Best Beoordeeld
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  148 reviews
  Vanaf
 3. ProGold Maskingtape Geel met Afdekfolie
  ProGold Maskingtape Geel met Afdekfolie
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf
 4. Tesa Precision Maskingtape Outdoor - 4440
  Tesa Precision Maskingtape Outdoor - 4440
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf

Lees ook: