Hoe maak je een betonlook muur?

Een betonlook voor je muur is helemaal in op dit moment. Als je een betonlook muur wilt maken, zijn er verschillende technieken die je kunt toepassen. Ook zijn er diverse plekken binnen je woning waar je kunt kiezen voor een betonlook muur. Zo kun je kiezen voor een betonlook muur in de badkamer, maar ook een betonlook muur in de woonkamer is een optie. Hoe maak je dan een betonlook muur? Hoe creëer je een betonlook op de muur waar je 100% tevreden over zult zijn? In deze blog gaan we dieper in op de technieken die je kunt toepassen om een betonlook muur te creëren en op welke plekken binnen je woning dit toe te passen valt.

Hoe maak ik een betonlook muur?

Hoe krijg je een betonlook op de muur? Het is een vraag die geregeld aan ons gesteld wordt. Er zijn diverse technieken die je kunt toepassen. De simpelste en goedkoopste techniek is gebruikmaken van behang om een betonlook te creëren. Dit is binnen no time uitgevoerd, maar in vergelijking met de andere technieken levert dit het minste resultaat op. Daarom kun je beter kiezen voor een andere optie.

Hoe ga ik een betonlook op de muur aanbrengen?

De manier waarop je de verf aanbrengt is van invloed op het uiteindelijke effect dat ontstaat. Hierboven werd al benoemd dat je zowel een kwast als een spaan kunt gebruiken. Eén van de meest gekozen opties is een kriskras effect. Hierbij wordt de verf dun aangebracht en vervolgens ver uitgesmeerd waarbij kriskras bewegingen worden gemaakt. Je kunt ook gaan voor een geblokte betonlook door meer horizontaal en verticaal in plaats van kriskras te verven. Tot slot kun je een wassing aanbrengen nadat de verf gedroogd is. Bewerk deze na met een natte spons voor een optimaal resultaat.

Betonlook muur in de badkamer

De laatste jaren zien we steeds vaker dat mensen kiezen voor een betonlook muur in de badkamer. Dit is een goed alternatief in plaats van tegels. Let hierbij wel goed op dat je gebruik maakt van een waterbestendig product waarmee je de betonlook muur gaat stuken. Je wilt namelijk geen problemen krijgen met schimmels en dergelijke. Ook zal er een coating aangebracht moeten worden, zodat de verflaag geheel krasbestendig is.

Betonlook muur in de woonkamer

Hoewel een betonlook muur in de badkamer meer een trend is van de laatste tijd, blijft een betonlook muur in de woonkamer nog altijd de populairste variant. Het mooie aan deze variant is dat je deze prima zelf kunt aanbrengen aan de hand van de hierboven benoemde technieken. Over het algemeen is een betonlook muur plaatsen in de badkamer een uitdagendere klus die je beter kunt overlaten aan een professionele stukadoor. Aan de slag met een nieuwe verfklus? Je vindt alles wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl.  

 1. Histor Perfect Finish Betonvloer - Zijdeglans
  Histor Perfect Finish Betonvloer - Zijdeglans
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  35 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Red Devil OneTime Beton
  Red Devil OneTime Beton
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: