Hoe werkt luchtzuiverende verf?

Tegenwoordig heb je de optie om te kiezen voor luchtzuiverende verf. Toch merken we dat veel klanten nog niet bekend zijn met deze verfsoort. De naam zeg eigenlijk al wat je kunt verwachten van deze verf: het zuivert de lucht. De lucht wordt gereinigd en onzuiverheden worden uit de lucht gehaald. Tegelijkertijd is het niet zo dat deze verfsoort de ruimte verfrist qua geur. Het is geen luchtverfrisser in verfvorm. In deze blog vertellen we je meer over wat luchtzuiverende verf is en hoe het werkt. Daarnaast gaan we in op de beste luchtzuiverende verfproducten van dit moment, waaronder luchtzuiverende verf van Sigma en andere bekende merken. Zo zie je meteen of luchtzuiverende verf iets voor jou is.

Wat is luchtzuiverende verf?

Met luchtzuiverende verf bedoelen we verf die de lucht reinigt van onzuiverheden. Deze verfsoort wordt ook wel fotokatalytische verf genoemd vanwege het feit dat fotokatalyse plaatsvindt in de verf. Er ontstaat een chemische reactie als deze verf in aanraking komt met licht (specifiek Uv-straling) dankzij de titaniumdioxide in de verf. Dit doet denken aan fotosynthese bij planten. Door deze reactie worden onzuiverheden, waarbij je kunt denken aan onder meer bacteriën en stikstofoxiden, omgezet in nitraten. Dit zorgt ervoor dat de lucht gezuiverd wordt. Ondanks de chemische reactie, blijft titaniumdioxide zijn functie behouden. Hierdoor blijft de verf de lucht zuiveren.

Er zijn ook producten die formaldehyde, afkomstig uit het meubilair, uit de lucht zuiveren. Air Pure van Sigma is een goed voorbeeld van een product dat dit doet. Een groot voordeel van deze verfsoort is dat het ecologisch verantwoord is. Zowel voor binnen als buiten is luchtzuiverende verf verkrijgbaar.

Welke luchtzuiverende muurverf kies ik?

Een goed voorbeeld van een luchtzuiverende muurverf voor binnen is deze Sigma Air Pure Supermatt – Binnen Muurverf. Dit Sigma Fresh Air product is bio-based, goed dekkend, gemakkelijk te verwerken, waterdampdoorlatend en van een professionele schilderskwaliteit. Dit product ziet er bovendien goed uit op muren binnen dankzij de extra matte uitstraling. Deze verf ontdoet de lucht van formaldehyde. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde reductie over een periode van zeven jaar 70% is. Sigma Pure bestaat niet uit 2 componenten, maar is gewoon een 1 componenten verf. Het kan toegepast worden op beton, stuc-en pleisterwerk, glasweefsel en metselwerk.

Luchtzuiverende verf bestellen bij Verfwinkel.nl

Luchtzuiverende verf kan dus bijdragen aan een lucht die gereinigd is van onzuiverheden. Het verfrist niet de geur binnen een woning, maar het komt wel de luchtkwaliteit ten goede. Het kan binnen en buiten je woning toegepast worden. Dit is een ware innovatie op het gebied van verf. Wij verwachten dan ook dat er in de toekomst meer producten zullen zijn die hiervan voorzien worden. Benieuwd naar wat luchtzuiverende verf voor jou kan betekenen? Neem gerust een kijkje binnen ons aanbod en ontdek zelf passende producten voor jouw verfklus.

Lees ook: