Strakke lijn verven zonder tape? Wij laten zien hoe!

Als je twee kleuren op één of meerdere vlakken wilt schilderen, is een strakke lijn verven van essentieel belang. Het verven van strakke lijnen lijkt moeilijk, maar met behulp van de juiste tips valt dit reuze mee. Eén van de meest beproefde methodes voor een strakke lijn verven op muur of plafond is het plaatsen van schilderstape. Deze tape wordt meestal gebruik om oppervlakken af te plakken waar je geen verf op wilt krijgen. Maar voor het schilderen van strakke lijnen is tape ook een handig hulpmiddel. Maar stel dat je dit niet in huis hebt. Hoe kun je dan strakke lijnen verven zonder tape? In deze blog laten we je zien hoe je strakke lijnen kunt verven zonder tape nodig te hebben.

Wanneer moet je strakke lijnen verven zonder tape?

Strakke lijnen verven zonder tape is een optie, maar het is niet voor niets dat voor rechte vlakken zonder hoeken schilders gebruik maken van tape. Dit is nog altijd de beste methode om strakke lijnen te verven op de muur. Maar wat moet je doen als je geen tape in huis hebt? Of misschien ben je niet handig met schilderstape? In zulke situaties zijn er een aantal creatieve oplossingen te bedenken. Daarnaast is het mogelijk dat je plekken moet verven waar tape geen optie is of er betere opties bestaan. Lastige hoeken zijn hier een goed voorbeeld van.

Strakke lijn verven met kit

In de hoeken van je muren of het plafond is het vaak lastig om tape goed aan te brengen. Ook hier wil je een strak resultaat behalen. Hoe los je dit op? In zulke gevallen maak je gebruik van acrylaatkit. Vaak combineer je dit alsnog met tape. Deze kit breng je aan op de scheidingslijn tussen twee vlakken. Gebruik een natte vinger om de kit goed uit te smeren in de hoek. Geef het de tijd om te drogen, waarna je de verf kunt aanbrengen. Kit kun je gebruiken als je strakke lijnen gaat verven op je muur, maar dit is ook een prima oplossing voor scheidingslijnen als je een strakke lijn wilt verven op spachtelputz of een strakke lijn gaat verven op glasvezelbehang.

Strakke lijn op de muur verven met krijt

Mocht je geen tape bij de hand hebben of werk je liever niet met afplaktape, dan zul je op zoek moeten gaan naar alternatieven. Eén van de oplossingen waarvoor je kunt kiezen is krijt. Hiermee kun je een strakke lijn op de muur tekenen. Controleer altijd of deze lijn waterpas is. Vervolgens breng je eerst de lichtste verf van de twee aan. Door het gebrek aan tape heb je wel een strakke hand nodig voor een optimaal resultaat.

Alternatief voor strakke lijn verven zonder tape: ombre effect

Heb je geen tape voor handen om een strakke lijn te verven? Je kunt in dat geval er ook voor kiezen om een ander effect aan te brengen in plaats van een strakke scheiding tussen de twee kleuren. Een mooi alternatief is het ombre effect. In één van onze andere blogs laten we je zien hoe je een ombre muur kunt verven.

Strakke lijnen verven zonder tape? Kies voor onze verf

Bij Verfwinkel.nl koop je de benodigdheden voor jouw verfklus. Wij mengen de verf in de door jou gewenste kleur. Ook al jouw kwasten en rollers koop je bij ons. Onze prijzen zijn tot maar liefst 50% goedkoper in vergelijking met onze korting. Pak nu ook jouw korting en bekijk ons uitgebreide assortiment.

 1. Kip Fineline Tape Washi Tec Schilderstape- 3808
  Kip Fineline Tape Washi Tec Schilderstape- 3808
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  26 reviews
  Vanaf
 2. 3 plus 1 gratis
  ProGold Maskingtape - Geel
  ProGold Maskingtape - Geel
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  16 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. 3 plus 1 gratis
  Best Beoordeeld
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  139 reviews
  Vanaf
 4. Kip Schilderstape Ultra Sharp - 3301 Red
  Kip Schilderstape Ultra Sharp - 3301 Red
  4.1 out of five star rating on Trustpilot
  11 reviews
  Vanaf

Lees ook: