Vernis aanbrengen op muurverf? Zo doe je dat!

Als je muurverf extra wilt beschermen, is vernis aanbrengen op muurverf een uitstekende optie om voor te kiezen. Er zijn plekken binnen je woning waar de verf op je muren kwetsbaarder is. Hier moet je muurverf beschermen tegen vuil, vet en andere smerigheden. Ook wil je jouw muurverf beschermen tegen krassen. Muurverf beschermen in de keuken is hier een goed voorbeeld van. Op deze plek krijgt de verf nu eenmaal vaker te maken met allerlei vuiligheden. Ook rondom de eettafel en in de hal zijn goede voorbeelden van plekken waar je muurverf extra bescherming nodig heeft.

Je kunt de verflaag beschermen door vernis over muurverf aan te brengen. Zo ontstaat er een beschermende laag over je verf. Kies daarom voor vernis op muurverf. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van vernis over muurverf en waar je op moet letten als je vernis voor muurverf gaat toepassen.

Wat is vernis?

Vernis is een transparant product dat je toepast om bescherming te bieden aan een ondergrond. Vaak wordt vernis geassocieerd met hout. Vreemd is dit niet, want vernis is perfect om hout van bescherming te voorzien en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de houtstructuur zichtbaar blijft. Vernis biedt bescherming tegen onder meer vet, vuil, vocht, schimmel, krassen en UV-licht. Naast hout kan vernis ook toegepast worden op muurverf.

Waarom kies je voor vernis aanbrengen op muurverf?

Binnen ons assortiment tref je verfproducten aan met schrobklasse 1, 2 en 3. Verf met schrobklasse 1 is goed bestand tegen vlekken en is daarnaast afwasbaar. Op kwetsbare plekken is verf met deze schrobklasse niet altijd aanwezig. Bovendien is het geen overbodige luxe om zelfs verf met schrobklasse 1 van extra bescherming te voorzien. Vernis aanbrengen op muurverf zorgt voor extra bescherming tegen vet en vuil. Je kunt op deze manier ook muurverf afwasbaar maken. Vernis is transparant, waardoor de afwerklaag altijd perfect zichtbaar blijft. Bovendien zijn er veel opties mogelijk, bijvoorbeeld matte vernis over krijtverf.

Hoe maak je gebruik van vernis als verf bescherming?

Vernis is alleen binnen toepasbaar op muurverf. Je kunt dit product bijvoorbeeld inzetten om matte verf te beschermen of muurverf in de keuken te beschermen. Belangrijk om te weten is dat niet iedere soort vernis geschikt is om over muurverf aangebracht te worden. Vooral bij donkere kleuren kan vernis aanbrengen op muurverf ertoe leiden dat er vlekken of wolken ontstaan in de afwerklaag. Check daarom altijd het kenmerkenblad op de productpagina, want hierin staat dit aangegeven. Voor gebruik is het aan te raden om de vernis heel goed te schudden. Dit is met name een goed idee bij matte of extra matte vernis. Heb je een tijd geleden vernis aangebracht over muurverf en wil je er nieuwe muurverf overheen plaatsen? Verwijder dan altijd de vernis laag door de laag eraf te schuren.

Vernis aanbrengen over de muurverf

Vernis kan pas op muurverf aangebracht worden als de afwerklaag droog is. Gebruik een roller met korte haartjes of een kwast om de vernis mee aan te brengen. Voor extra bescherming kun je een tweede en zelfs een derde laag vernis toepassen. Op zoek naar een geschikte vernis die je over muurverf kunt toepassen? Probeer dan eens deze Vista Universele Beschermingslak – Zijdeglans. Ook deze Rust-Oleum Polycoat 2K 4900 – Heavy Duty Vernis is een geschikte optie. Kijk gerust eens rond binnen ons assortiment en ontdek zelf de ideale producten en benodigdheden voor jouw verfklus.

 1. Vista Universele Beschermingslak - Extra Mat
  Vista Universele Beschermingslak - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Trae-Lyx Naturel Finish 2K - Ultra Mat
  Trae-Lyx Naturel Finish 2K - Ultra Mat
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Anza Verfroller - Antex Microfibre
  Anza Verfroller - Antex Microfibre
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  59 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: